Marcinkevičius




Prasidėjo Dželos Gailestingojo Jėzaus ikonos piligrimystė po pasaulį

ikonaDželos mieste, Sicilijos saloje, Atvelykio sekmadienį, kurį katalikų pasaulyje jau tapo įprasta vadinti Dievo Gailestingumo sekmadieniu, ir minint Maldos metus, prasidėjo Gailestingojo Jėzaus ikonos tarptautinė piligrimystė „Peregrinatio Misericordiæ“, kuri, pasak jos sumanytojų, keliaus po visą pasaulį ir truks beveik dešimtmetį.

Ikoną palaimino popiežius Pranciškus 2023 m. lapkričio 6 d. Dželos Mažųjų Gailestingumo namų sąjūdžiui skirtoje audiencijoje. Kreipdamasis į audiencijos dalyvius, tarp kurių buvo sąjūdžio vadovai, savanoriai ir paramos gavėjai, taip pat Dželos Apaštališkosios gailestingumo brolijos nariai, popiežius prašė stiprinti pamatus, kuriais sąjūdis ir brolija grindžia gailestingumo darbus.

Dželos Dievo gailestingumo dvasinio centro, įsikūrusio Šv. Augustino parapijoje, vadovas kun. Pasqualino di Dio informavo Šventojo Sosto naujienų tarnybą Vatican News, kad Peregrinatio Misericordiæ su Gailestingojo Jėzaus ikona tęsis iki 2033 m. Dvasininkas patikino, kad popiežius pavedė Dželos Mažųjų Gailestingumo namų sąjūdžiui nešti ikoną į viso pasaulio bažnyčias, aikštes ir namus iki pat 2033 metų, kai bus minimas Išganymo jubiliejus, taigi apimant ir eilinį 2025 m. jubiliejų.

Ikona vaizduoja stilizuotą Vilniaus Gailestingąjį Jėzų. Mažųjų Gailestingumo namų sąjūdžio ir Apaštališkosios gailestingumo brolijos steigėjas kun. P. di Dio paaiškino, kad ikona sukurta laikantis visų įprastų bizantiškos dailės reikalavimų ir kanonų. Be to, į atvaizdą įkeltos kelios žinomų gailestingumo apaštalų relikvijos – šv. Faustinos, šv. Jono Pauliaus II, šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės, šv. Kalkutos Motinos Teresės ir pal. Karolio Akutiso.

(SAK / Vatican News) nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode