RETRO

Statybos produkcijos sertifikavimo centras perduodamas Vilniaus Gedimino technikos universitetui

statybosTrečiadienį Vyriausybė pritarė, kad UAB Statybos produkcijos sertifikavimo centras (SPSC) būtų perduodamas Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU). Tai sudarys palankias sąlygas VGTU studentams ir mokslininkams kartu su bendrovės specialistais vykdyti aukšto lygio mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą, keistis žiniomis, gerąja patirtimi.

Perdavus centrą akademinei bendruomenei jis galės labiau pasitarnauti viešajam interesui. SPSC tapusi VGTU dalimi kaip ir iki šiol atliks statybos produktų bandymus, jų sertifikavimo procedūras ir techninį vertinimą. Bendrovės išduoti bandymų protokolai, sertifikatai ir techniniai įvertinimai ir toliau galios. 

Iki šiol SPSC buvo pavaldus Aplinkos ministerijai, o dabar įgyvendintas paskutinis šios įstaigos pertvarkos žingsnis. Primename, kad valstybės įmonė SPSC, vykdant Valstybės valdomų įmonių pertvarkos ir valdymo centralizavimo priemonių planą 2022 m. buvo suskaidyta į dvi dalis. 

Įsteigta viešoji įstaiga Statybos sektoriaus vystymo agentūra, kuri nuo praėjusių metų gegužės 1 d. perėmė viešojo administravimo funkcijas, o komercinės funkcijos liko po valstybės įmonės pertvarkymo veikiančioje uždarojoje akcinėje bendrovėje.

Statybos sektoriaus vystymo agentūra veikia kaip sektoriaus pažangą palaikančių iniciatyvų ir priemonių centras, padeda įgyvendinti projektus, kuriuos dėl jų masto ar specifikos sudėtinga realizuoti neįsitraukus valstybei. Jai perduotas ir statybos dalyvių atestavimas. Agentūra  pagal poreikį rengs ir teiks įrodymais grįstą informaciją ir rekomendacijas priimant ir įgyvendinant visuomenei aktualius sprendimus statybos srityje.

Reformuojant SPSC atsižvelgta į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijas. Aplinkos ministerija galimybes atskirti šios valstybės įmonės atliekamą viešojo administravimo funkciją – statybos dalyvių atestavimą – nuo jos komercinės veiklos išnagrinėjo dar 2017 m. Dėl to buvo konsultuojamasi ir diskutuojama su statybos sektoriaus bendruomene, suinteresuotomis institucijomis, organizacijomis.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode