Marcinkevičius




Elektros instaliacija namuose, ką reikia žinoti?

Laidų sujungimas namuose gali būti vienas iš labiausiai varginančių užduočių, jei neturite supratimo apie laidus, elektrą ir savo poreikius. Jei planuojate greitai pastatyti savo svajonių namą arba ketinate pakeisti laidus, tai informacija, kurią turite žinoti.

Elektriniai simboliai naudojami namų elektros instaliacijos planuose, siekiant parodyti vietą, valdymo tašką (-us) ir tose vietose reikalingų elektros prietaisų tipą. Šie simboliai, nupiešti ant grindų plano, rodo apšvietimo lizdus, talpyklų lizdus, specialios paskirties lizdus, ventiliatorių lizdus ir jungiklius.

Apkrovos skaičiavimas

Prieš pirkdami laidus savo namams, reikia pirmiausia apgalvoti savo elektros poreikius. Sudarykite elektrinių prietaisų, pvz., oro kondicionierių, vandens šildytuvų, skalbimo mašinų, džiovyklių, indaplovių, lygintuvų ir kitų buityje naudojamų prietaisų, sąrašą. Patikrinkite kiekvieno prietaiso galią vatais. Apskaičiuokite vidutinį naudojimą valandų skaičiumi per dieną. Galiausiai nustatykite dienų skaičių per metus, kada prietaisas bus naudojamas. Padauginkite šias tris reikšmes ir padalykite bendrą sumą iš 1000, tada gausite kilovatvalandžių skaičių (kWh). Taip pat, nepamirškite savo ateities planų.

Įdėkite paslėptus PVC vamzdžius į vietą

Tai antra ir pati svarbiausia jūsų namų laidų sujungimo dalis. Pažymėkite taškus, kuriuose norite turėti maitinimo taškus, elektros lizdus, modulines plokštes ir skirstomąsias plokštes. Šis metodas paprastai apima sienų kalimą ir vamzdžių vamzdžių išdėstymą.

Paslėpti vamzdiniai PVC vamzdžiai ne tik atrodo estetiškai, bet ir sumažina elektros smūgio tikimybę. Nepamirškite išlaikyti savo laidų ir vamzdžių vienos linijos schemos (SLD), nes jos reikės atliekant bet kokius kitus civilinius ar elektros darbus, kurių galite atlikti ateityje.

Laidų spalvinis kodavimas

Tai neabejotinai vienas iš svarbiausių veiksnių, reikalingų pertvarkant laidus namuose. Spalvotas laidų kodavimas padeda atpažinti arba identifikuoti kabelius, net jei žiūrite į juos po daugelio metų.

Laidai būna įvairių spalvų: raudonos, žalios, mėlynos, juodos, geltonos. Jei turite daug laidų, geriausia naudoti skirtingą spalvą įvairioms operacijoms. Niekada nesusipainiosite, kuris laidas buvo skirtas kokiam prietaisui ar lizdui.

Laidų pravedimas per vamzdžius

Dabar, atsižvelgdami į savo poreikius, perveskite laidus nuo lubų, sienų ir pan. į pagrindinę skirstomąją dėžę. Įsitikinkite, kad laidai yra surišti, ir praleidžiate juos naudodami GA laidą. Gnybtai tai pat gali padėti puikiai sujungti laidų reikiamas vietas.

23-184

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode