Marcinkevičius




Kam yra reikalingas naminių gyvūnų čipavimas?

Gyvūnų čipavimas yra dažna veterinarijos klinikoje atliekama procedūra, kuria verta pasirūpinti. Čipuoti gyvūnai yra sveikesni, geriau matomi jų sveikatos duomenys, gaunama kita reikalinga informacija, žinomas jų identifikacinis numeris. Sužinokite daugiau apie naminių gyvūnų čipavimo naudą šiame straipsnyje ir pasirūpinkite savo augintiniais – jie yra to verti.

Greitos ir paprastos procedūros

Čipavimo procedūra nėra sudėtinga – ji užtrunka vos kelias minutes. Specialia injekcine adata po gyvūno oda yra įterpiama mažytė grūdo dydžio mikroschema su individualiais duomenimis. Esant poreikiui galima nuskaityti gyvūno identifikacinį numerį ir gauti visą su juo susijusią informaciją. 

Procedūra yra neskausminga ir beveik nesukelia jokio skausmo, kadangi mikročipo įterpimas prilygsta paprastam adatos dūriui. Viską atlieka patyrę savo srities specialistai, kurie gerai išmano atliekamą darbą, todėl pergyventi dėl augintinio sveikatos ir būklės tikrai neverta.

Ką svarbu žinoti apie augintinių čipavimą?

Pagal ES įstatymus, čipavimas yra būtina procedūra, reikalinga laikant naminius augintinius. Čipuotus gyvūnus paprasta atrasti, kuomet jie pasimeta. Nustačius gyvūno identifikacinius duomenis atrandamas ir šeimininkas. Kartais tai padeda surasti netikusius šeimininkus ir nubausti juos už nederamą elgesį su gyvūnais.

Naminių gyvūnų čipavimas padės išvengti daugelio rūpesčių ir lengviau pasirūpinti savo augintiniu. Kreipkitės į patyrusius veterinarus, dirbančius profesionalioje veterinarijos klinikoje. Specialistai pasirūpins, kad viskas būtų atlikta tinkamai.

Pixabay.com nuotrauka

20-67

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode