Marcinkevičius




Medžių genėjimas be tinkamo pjūklo – neįmanomas. O koks geriausias?

Pavasarį laikas genėti vaismedžius, kadangi tik tokiu atveju bus galima džiaugtis našiu, vaisingu derliumi. Genėjimui labiausiai tinkama priemonė yra benzininiai pjūklai, kurie darbus padeda atlikti greitai ir paprastai.

Kadangi tai įranga, kuri perkama ilgiems metams - siūlome skirti daugiau laiko, palyginti bent jau kelis variantus, kad rasta technika – padėtų atlikti darbus.

Pjūklo naudojimo paskirtis

Pirmiausia benzininiai pjūklai pasirenkami pagal paskirtį, kam jie bus naudojami. „Žinoma, reikia įvertinti – ar bus planuojama pjauti kietus paviršius, ar minkštesnius“, – pasakoja ekspertai. „Suprantama, kad kietam medžiui pjauti reikalinga ir galingesnė įrang“.

Taip pat pjovimo priežastis gali nulemti elektros lizdo poreikį, o gal geriausias pasirinkimas yra benzininė įranga? Žinoma, reikia įvertinti ir įrangos sunkumą, kadangi pjaunant medžių šakas – išlaikyti pakėlus aukštai virš galvos – nebus paprasta.

Elektrinis ar benzininis?

Kitas dažnai vertinamas aspektas yra pjūklo veikimo modelis, tiksliau, iš kur gaunama energija. „Lietuvoje dažniausiai perkami benzininiai, kadangi jie kur kas patogesni. Ypač tokiu atveju, kai jis naudojama ne tik sodo priežiūrai, tačiau ir miškininkystės darbams atlikti“, – pasakoja pardavimų vadybininkas, kuris prekiauja pjūklais.

Juolab, benzininiai yra kur kas galingesni. Visada verta pirkti galingesnius iškart, kadangi niekada negalite žinoti – kada galios gali nebeužtekti darbams atlikti.

Ekologiniai niuansai

Taip pat daugiau dėmesio skirkite aplinkos apsaugai. Nors šiuo metu rinkoje neparduodami kenksmingi pjūklai, tačiau ir kiekvienas pirkėjas turėtų atsakingai rinktis tuos, kurie mažiau teršia aplinką. Tiksliau, kurių vidaus variklis pasižymi kur kas švaresniu veikimu.

Priedai įrangos funkcionalumui

Renkantis pjūklus siūlome pasidomėti priedais. Jie gali būti komplekte su įranga arba parduodami atskirai. Puikus pasirinkimas yra elektrinis uždegimas, kuris pasirūpina, kad pjūklas greitai įsijungtų ir iškart būtų galima naudoti. „Žmonės dažnai perka ir duslintuvus, kurie sumažina įrangos veikimo garsus“, – patirtimi dalijasi ekspertas.

Galiausiai, dar vienas puikus priedas yra apsauga nuo vibracijų, kuri sumažinti pjūklo naudojimo diskomfortą.

20-61

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode