Parama dėkojame




devyniPo gaisro rytų Prancūzijoje esančiame pastate, kur atostogavo grupė neįgaliųjų, rasti devynių žmonių palaikai, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Aukų skaičius gali išaugti, nes valdžios institucijos iš pradžių užfiksavo, kad dingo 11 žmonių. Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šį gaisrą pavadino tragedija.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) socialiniame tinkle „X“ parašė, kad „anksti ryte gaisras kilo neįgaliesiems skirtoje įstaigoje“ nedideliame Vincenheimo miestelyje, esančiame netoli sienos su Vokietija.

„Nepaisant greito ir drąsaus ugniagesių įsikišimo, pranešama apie kelias aukas“, – sakė jis.

„Radome devynis kūnus, o dviejų vis dar ieškome“, – naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių paieškos operacijai vadovaujantis Philippe'as Hauwiller (Filipas Hoviljė).

Mero pavaduotojas Danielis Leroy (Danielis Lerojus) anksčiau sakė, kad trys kūnai buvo rasti naudojant droną, tačiau kiti buvo rasti atliekant tiesiogines paieškas ir pasitelkus šunis.

Vietos priešgaisrinė tarnyba AFP sakė, kad apie gaisrą Vincenheime jiems pranešta apie 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Pasak ugniagesių, patalpas nuomojosi asociacija, padedanti neįgaliesiems.

Vietos valdžia anksčiau skelbtame pareiškime nurodė, kad gaisras kontroliuojamas, tačiau pridūrė, kad 11 žmonių laikomi dingusiais be žinios, o dar 17 buvo evakuoti.

Vienas asmuo paguldytas į ligoninę, o kitam suteikta pagalba dėl patirto šoko.

Priežastis – neaiški

Vietos administracijos generalinis sekretorius Christophe'as Marot (Kristofas Maro) transliuotojui „France Info“ sakė, kad tai buvo grupė suaugusiųjų, turinčių nedidelę protinę negalią. Jis teigė, kad tarp dingusiais laikytų asmenų buvo 10 neįgaliųjų ir vienas grupę lydėjęs asmuo.

Pasak jo, beveik neabejojama, kad dingusieji buvo degančiame pastate ir negalėjo pabėgti. Pirmame aukšte buvusieji galėjo greitai išeiti iš patalpų, bet viršuje buvę žmonės to padaryti negalėjo, sakė jis.

Ch. Marot teigė, kad nėra jokių duomenų apie gaisro priežastis, ir pridūrė, kad tyrimą pradės regiono prokurorai.

Ši grupė paprastai gyvena Prancūzijos rytuose esančiame Nansi mieste, sakoma Aukštutinio Reino prefektūros pranešime.

„Pastatas buvo naudojamas (...) jų atostogoms“, – priduriama jame.

Priešgaisrinė tarnyba, siekdama suvaldyti gaisrą ir suteikti pagalbą nukentėjusiesiems, atsiuntė 76 ugniagesius, keturis ugniagesių automobilius ir keturis greitosios pagalbos automobilius. Taip pat buvo pasitelkta 40 policijos pareigūnų.

Pareiškime teigiama, kad gaisras buvo greitai suvaldytas.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas socialiniame tinkle „X“ parašė: „Vincenheime liepsnos nusiaubė būstą, kuriame buvo apgyvendinti neįgalieji ir juos lydintys asmenys. Mano mintys šios tragedijos akivaizdoje yra su aukomis, sužeistaisiais ir jų šeimomis. Dėkoju mūsų saugumo pajėgoms ir gelbėjimo tarnyboms.“

Ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) savo ruožtu pranešė, kad vyksta į gaisro vietą.

„Pirmiausia mintimis esu su aukomis ir jų artimaisiais. Džiaugiuosi ugniagesių mobilizacija“, – pridūrė ji.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode