Parama dėkojame




numusRusijos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad buvo numušti du Ukrainos koviniai dronai, nukreipti į Maskvą.

Tai buvo naujausias iš virtinės pastarųjų prieš Rusijos sostinę nukreiptų bepiločių orlaivių atakų.

Bandymas įvykdyti išpuolį surengtas praėjus dienai po to, kai aukų nuo dviejų raketų smūgių Ukrainos rytuose esančiame Pokrovsko mieste skaičius pakilo iki devynių.

„Užfiksuotas dviejų kovinių dronų bandymas įskristi į miestą. Abu juos numušė oro gynyba“, – „Telegram“ pranešė Maskvos meras Sergejus Sobjaninas.

Jis sakė, kad vienas dronas buvo numuštas Domodedovo rajone pietiniame miesto pakraštyje, o kitas – Minsko plento vietovėje į vakarus nuo sostinės.

Meras pridūrė, kad vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Apie ataką pranešė ir Rusijos gynybos ministerija, teigusi, kad oro gynyba sunaikino du bepiločius orlaivius ir pridūrusi, kad pranešimų apie aukas ar žalą negauta.

Pasak Rusijos pareigūnų, tai mažiausiai trečias per savaitę įvykdytas išpuolis netoli Maskvos: sekmadienį dronas buvo numuštas sostinės pakraštyje esančiame Podolskio rajone, o pirmadienį – netoli Kalugos srities.

Iki atakų virtinės pastaraisiais mėnesiais Rusijos sostinė per daugiau nei prieš metus prasidėjusį karą Ukrainoje nebuvo tapusi taikiniu.

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė numušusi septynis bepiločius orlaivius, taip pat netoli Kalugos, esančios mažiau nei už 200 km į pietvakarius nuo Maskvos.

Liepos 30 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad karas ateina į Rusiją, o šalies simboliniai centrai ir karinės bazės tampa taikiniais.

Pagrindiniame sostinės verslo rajone esančiame biurų kvartale neseniai du kartus per kelias dienas nukrito numuštų dronų nuolaužos.

Išpuolis Rytų Ukrainoje

Dronai buvo numušti kitą dieną po to, kai Rusija pareiškė surengusi raketų ataką, kurios taikinys, jos teigimu, buvo Ukrainos kariuomenės vadavietė rytiniame Pokrovsko mieste.

Dvi raketos, paleistos 40 minučių skirtumu, kaip pranešama, iš viso apgadino 12 daugiaaukščių pastatų, viešbutį, prokuratūras ir pensijų fondo biurus, vaistinę, dvi parduotuves, dvi kavines ir du automobilius.

Per išpuolį žuvo mažiausiai devyni žmonės, 82 buvo sužeisti, tarp jų du vaikai, antradienį sakė V. Zelenskis.

Rusijos teiginys, kad taikosi į vadavietę, buvo absoliutus melas, naujienų agentūrai AFP sakė Ukrainos rytinių pajėgų atstovas spaudai Serhijus Čerevatas.

„Tai jau trečias ar ketvirtas kartas, kai jie (rusai) sako, kad jį sunaikino“, – pridūrė jis.

Pokrovskas yra maždaug už 70 km į šiaurės vakarus nuo Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto ir vos už 40 kilometrų nuo rytinės fronto linijos, kur Maskva teigia stiprinanti pozicijas ir atremianti Ukrainos atakas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode