Parama dėkojame




Gana stiprūs požeminiai smūgiai trečiadienį supurtė Vidurio Italiją, o jų epicentras buvo teritorijoje, dar neatsigavusioje po pernai įvykusio pražūtingo žemės drebėjimo.

Pasak stebėtojų, pirmasis žemės drebėjimas, smogęs regionui į šiaurę nuo kalnų miestelio Amatričės 10 val. 25 min. vietos (11 val. 25 min. Lietuvos) laiku, buvo 5,3 balo stiprumo. Po 50 min. įvykęs antrasis smūgis Europos Viduržemio jūros seismologijos centro (EMSC) buvo įvertintas 5,7 balo, o netrukus po jo smogęs trečiasis – 5,5 balo.

Šie smūgiai buvo juntami Abrucų, Lacijaus ir Markės regionuose, taip pat sostinėje Romoje, esančioje toliau kaip už 100 kilometrų.

Sostinėje saugumo sumetimais buvo uždarytas metropolitenas, be to, buvo evakuota Italijos užsienio reikalų ministerija bei kelios mokyklos.

Arčiau požeminių smūgių paveiktų vietovių esančių miestelių ir kaimų mokyklos, kurios dar nebuvo uždarytos dėl smarkaus snygio, taip pat buvo evakuotos.

Žemės drebėjimo padariniams tikrinti buvo mobilizuoti pagalbos tarnybų sraigtasparniai.

Apie sugriuvusius pastatus kol kas informacijos negauta, tačiau per ankstesnius požeminius smūgius smarkiai nukentėjusio L'Akvilos miesto gyventojai panikuodami išbėgo į gatves.

Amatričė smarkiai nukentėjo per ankstesnius žemės drebėjimus, sukrėtusius kalnuotą šalies vidurio regioną praėjusių metų rugpjūčio–spalio mėnesiais.

Tąkart regioną supurtęs 6 balų stiprumo drebėjimas pasiglemžė apie 300 gyvybių, dauguma jų buvo Amatričės gyventojai. Šį gražiomis apylinkėmis garsėjantį miestelį vasaros sezonu aplankydavo ypač daug turistų.

Spalį tą patį regioną sudrebino dar du požeminiai smūgiai, o stipresnysis siekė 6,5 balo.

Naujausias žemės drebėjimas sukrėtė Amatričės ir kito kalnų miestelio – Norčos – suniokoto per ankstesnius požeminius smūgius, apylinkes po 36 valandas trukusio snygio.

Tuo tarpu Amatričės meras Sergio Pirozzi (Seržas Pirocis) keikė savo miestelio nesėkmes.

„Nežinau, ar padarėme kažką blogo. Šito aš klausiu nuo vakar. Turime iki dviejų metrų sniego, o dabar dar vienas žemės drebėjimas. Ką galiu pasakyti? Trūksta žodžių“, – sakė jis.

Po praėjusių metų žemės drebėjimų daug žmonių buvo iškeldinti į laikinus būstus atokiau nuo seismiškai aktyvios zonos palei Italijos kalnynus.

Roma, sausio 18 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode