Marcinkevičius




Startuolių išgyvenimo pagrindai – kaip atrasti savo vietą verslo pasaulyje?

 

Jau šį sekmadienį, gruodžio 3-ąją, Tarptautinę neįgaliųjų dieną, Šiauliuose gimusi ir „Baltijos Ugdymo Centro“ bei labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ dėka per visą Lietuvą nuvilnysianti akcija „Aš ir Tu – tai MES!“ septyniolikoje mūsų šalies miestų ir miestelių suburs tūkstančius žmonių. 13 valandą, skambant akcijos himnui – grupės „Omerta“ dainai „Tu Gali!“ – sveikieji ir neįgalieji kartu sukurs „gyvą“ skulptūrą, simbolizuojančią bendrystę ir vienybę. AŠ – tai neįgalieji bei jų artimieji, TU – negalios nepaliesti, o MES – tai lygiateisiai visuomenės nariai, tokie pat lygūs, taip pat bendraujantys, galintys ir turintys teisę nesijausti kitokiais, „brokuotais“ ar nepakankamai gerais. MES visi šios žemės vaikai, puošiantys ir turtinantys ją.  Akciją antrus metus globoja Prezidentas Valdas Adamkus.

Graži bei prasminga iniciatyva „Aš ir Tu – tai MES!“ prasidėjo 2016 metais. Praėjusiais metais  akcijoje sudalyvavo – 18  savivaldybių bendruomenių. „Jau praėjusiais metais supratome, kad tai smagi akcija, kurios metu niekas nesiskųndžia, nepriekaištauja ir neverkšlena. Tai puiki galimybė tiesiog smagiai praleisti laiką, juk bendrystė suteikia abipusio džiaugsmo! Tai puiki proga įrodyti pasauliui, kad Lietuva – draugiškų bei tolerantiškų žmonių kraštas. Visų dalyvių ir net atsitiktinių praeivių labai prašome fotografuoti bei filmuoti „gyvas“ skulptūras, o įamžintas akimirkas kelti į akcijos puslapį https://www.facebook.com/asirtutaimes/ ir dalintis su draugais. Jau atėjo laikas pereiti nuo kalbų, prie darbų. Ateikime, paimkime vieni kitus už rankos ir parodykime, kad mums – ne vis vien“, – ragina viena iš „Baltijos Ugdymo Centro“ partnerių Žydrė Gedrimaitė, – „Jei gali ir nori ištarti „Aš ir tu – tai mes“, junkis prie tavo mieste vykstančios akcijos, nes tik kartu mes galime viską!”

Nacionalinės akcijos organizatoriai ir koordinatoriai kviečia visus, kurie tiki bendrystės galia siekiant socialinės atskirties mažinimo tarp neįgaliųjų ir negalios neturinčių, šių metų gruodžio 3 dieną (sekmadienį) 13.00 val. į skirtingų miestų ir miestelių viešąsias erdves kartu sukurti „gyvą“ skulptūrą – akcijos ženklą. Ženklas simbolizuoja žmonių su negalia ir negalios neturinčiųjų bendrystę ir pagalbą vienas kitam, yra atpažįstamas ir pripažįstamas socialiai atsakingų įmonių (ĮSA). 

Vilniuje akcija, kaip ir praėjusiais metais, vyks Katedros aikštėje. Taip sutapo, kad šiais metais Tarptautinė neįgaliųjų diena bus minima pirmąjį Advento sekmadienį, todėl, iškart po akcijos, organizatoriai kviečia kartu uždegti pirmąją Advento žvakę Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ organizuojamoje popietėje „Uždekime pirmąją Adveto žvakę kartu“, kuri vyks 14.00 val. Menų spaustuvėje.

Daugiau informacijos apie akciją https://www.facebook.com/asirtutaimes/. Kontaktinis asmuo – Miglė Janušauskaitė,     el. paštas  Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. , tel.nr. +37068544039

Daugiau informacijos apie popietę „Uždekime pirmąją Advento žvakę kartu“ https://www.facebook.com/events/1971322056416865/. Kontaktinis asmuo Aušra Tubutytė, Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel.nr. +37062410359.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode