Marcinkevičius




Būti Lietuvos šaulių sąjungos šauliu – vertingiausias ir prasmingiausias iššūkis sau

Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo 10-osios rinktinės (LŠS) Švenčionių 1013-oji šaulių kuopa Švenčionių rajone veikia jau 10-us metus. Kuopa aktyviai dalyvauja kariniame jaunųjų šaulių mokyme, Švenčionių rajono visuomeninėje ir kultūrinėje veikloje, nuolat savanoriauja įvairių minėjimų, švenčių metu, daug metų organizuoja vasaros stovyklas vaikams ir jaunimui.

Ir šią vasarą rugpjūčio 22-24 dienomis LŠS Švenčionių šaulių 1013-oji kuopa ir Švenčionių miesto kultūros centras organizavo trijų dienų stovyklą Rimkų stovyklavietėje. Ekologinis baidarių žygis, dieniniai ir naktiniai topografiniai-orientaciniai žygiai, komandos formavimo ir išlikimo gamtoje pratybos, rikiuotės statutas ir kitos įvairios veiklos padėjo jaunuoliui turiningai praleisti kelias vasaros dienas. Stovyklos vadovų bei instruktoriaus Juvento Malinausko (KASP karys) organizuojamos veiklos padėjo jaunimui išbandyti savo jėgas, pakeisti aplinką, ugdyti bei tobulinti bendravimo įgūdžius, mokytis vieniems iš kitų. Stovyklos dalyviai iškeliavo namo kupini gerų įspūdžių ir nepamirštamų nuotykių, nors teko ir pasiklysti ar įveikti ne vieną dešimtį kilometrų. Lietuvos šaulių sąjungos ir Švenčionių miesto kultūros centro vasaros stovyklą finansavo Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Švenčionių rajono savivaldybė.

Galime pasidžiaugti, kad Švenčionių šaulių 1013-toji kuopa per dešimt metų išugdė daug jaunų pilietiškų šaulių, kurie savo gyvenimą susiejo su karo tarnyba, policijos veikla, sienos apsaugos tarnyba ar kitomis statutinėmis įstaigomis. Aišku, dauguma pasirinko kitą savirealizacijos kelią, tačiau įgyta patirtis ir patirti išgyvenimai šaulių sąjungoje jiems padeda būti dorais Lietuvos piliečiais ir mylėti savo Tėvynę.

Greta Pelėdaitė Lietuvos šaulių sąjungoje nuo 11 metų, ji turi IV pakopas ir šiuo metu veda paskaitas jauniesiems šauliams, dirba instruktore stovyklose. „Ką man reiškia būti šauliu? Visų pirma, tai yra pareiga, atsakomybė bei drausmė. Kiekvienos pratybos, paskaitos ar stovyklos yra nuostabus bei turiningas laiko praleidimo būdas, galimybė susipažinti su naujais žmonėmis, praplėsti savo žinių ratą bei į pasaulį pažiūrėti kitaip. Niekada nesigailėjau, kad esu šaulė, tai mano gyvenimo būdas, gyvenu tuo. LŠS padėjo apsispręsti, kuo noriu būti ateityje bei sudėlioti planus dėl geresnės savo bei visos Lietuvos ateities. Tėvynės labui!“, – sako Greta Pelėdaitė.

Kiekvienas jaunuolis atėjęs į šaulių sąjungą man yra labai svarbus. Tai yra didelis iššūkis sau, parodyti jaunimui savo meilę Lietuvai, savo atsidavimą ir nuolatinį darbą. „Būti Lietuvos šaulių sąjungoje yra puiki galimybė tobulėti ne tik fiziškai, bet ir morališkai. Šaulių sąjungoje žmogus gali atrasti save, suprasti, kas jam įdomu, prisiliesti prie karių kasdienybės. Mane sužavėjo galimybė šaudyti, gyventi miške, galiausiai, galimybė vadovauti. Visos užduotys yra maži iššūkiai, su kuriais turiu susidoroti, o jie mane skatina stengtis ir dirbti toliau, tobulėti. Būtent dėl to čia ir esu. Tėvynės labui,“ – sako Švenčionėlių būrio būrininkas Lukas Charačidis.

Didžiuojamės kiekvienu šauliu už jo ryžtą, atsidavimą ir nuolatinį darbą. Šaulių svarbiausias siekis yra ugdyti pilietišką, narsų ir drausmingą, savo Tėvynę mylintį Lietuvos pilietį.

Prisijunk ir Tu prie LŠS Švenčionių šaulių 1013-osios kuopos.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode