Marcinkevičius




„Menų stotyje“ – grupė „Flash Voyage“

 

Jau pamažu tampa įprasta, kad kiekvieną penktadienį „Menų stotyje“ vyksta dėmesio verti renginiai. Nenuostabu, jog ir šį kartą mažeikiškiai kviečiami į koncertą – čia rugsėjo 29-ąją pasirodys energija spinduliuojanti kauniečių grupė „Flash Voyage“. Psichodelinį roką grojantis kolektyvas, prieš atvažiuodamas į mūsų miestą, mielai sutiko atsakyti į klausimus, taip suteikdamas puikią galimybę mažeikiškiams labiau juos pažinti.

– Papasakokite, kaip susikūrė jūsų nuotaikingas kolektyvas.

– Viskas prasidėjo tada, kai vokalistas bei gitaristas Regimantas susipažino su bosistu Germanu ir nuo pat pirmų akimirkų susigrojo bei pradėjo kurti įvairias melodijas, ieškoti skambesių. Iškart sužibo akys ir galvoje pradėjo suktis mintys, kad reikia kurti grupę. Po kurio laiko prisijungė jų bičiulis Karolis, grojantis sintezatoriumi, dar po gerų trijų mėnesių netyčia po kelių neplanuotų susigrojimų prisijungė Edvis, kuris groja soline gitara, ir taip netrukus pradėjo formuotis rimtesnės perspektyvos ir užmojai. Apie būgnininkus ir jų kiekį pasakodami ilgas išprotėjusias istorijas pernelyg išsiplėstume, bet be galo džiaugiamės, kad šiuo metu ritmą laiko Ryčma ir panašu, kad dabar jau niekas kurį laiką nesikeis. Susiėjome kaip šeima, atradome balansą ir harmoniją. Aišku, visko būna, bet juk visko ir reikia.

– Ar turite muzikinių autoritetų, į kuriuos lygiuojatės kurdami savo muziką?

– Iš naujesnių skambesių išskirtume „King Gizzard & the Lizard Wizzard“, „Tame Impala“, „Pond“,  Mac DeMarco, „Allah-Las“, „Mild High Club“, „Unknown Mortal Orchestra“, „Temples“ ir taip toliau, tačiau šiaip manome, kad turbūt sudėjus viską, ko klausome ar esame klausę, būtų įvairiaspalvė puokštė: nuo labai sunkių elementų iki super švelnių skambesių. Didelei daliai grupės narių labai artima hiphop`o, ritminė muzika, taip pat visokios elektronikos rūšys. Dažnai eksperimentuojame ir formuojame kiek kitokią muziką, nei išgirstumėte per mūsų koncertą. Nuolat formuojama „Flash Voyage“ alter-ego pusė, bet ją atskleisime kiek vėliau.

     – Ką laikote didžiausiu savo pasiekimu scenoje?

– Kai jauti, kad visus apėmusi harmonija ir vienybė, kai jau nebesupranti, kur esi, ir visa realybė tiesiog dingsta, esi tik tu, muzika ir grupė, viskas tiesiog liejasi, neegzistuoja nei laikas, nei ego, nei problemos, tačiau visa tai labai sunku pasiekti, ne visi koncertai tokie, kokie norėtųsi, kad būtų, bet pažadam, kad sudėsim viską, kad tik tai įvyktų pas jus – nekantraujam.

– Kas jus labiausiai žavi būnant scenoje?

– Žmonių šypsenos, akys, šokiai, laisvė. Tai neatsiejama mūsų pasirodymo dalis, tik tada pavyksta išgauti ekstraktą, nuo kurio pasisotina visi esantys ir patys atlikėjai.

– Ką pažadate mažeikiškiams savo koncerte?

– Pažadame pakutenti ausis, jausmus, išjudinti kūnus, padovanoti šilumą, kurią skleidžiame, tiesiog maksimaliai išgeneruoti gerą atmosferą ir nuotaiką.

Kristina PETRAUSKAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode