Marcinkevičius




Auksinių vestuvių proga – atnaujinti įžadai

 

                     

     Sekmadienį Viekšnių  bažnyčioje (laikinuose namuose) auksinių vestuvių proga santuokos įžadus atnaujino ir gražiausių sveikinimų sulaukė Viekšnių seniūnijoje, Gyvolių kaime, gyvenanti pora Antanina ir Antanas Lengveniai. 

Linkėjo būti pavyzdžiu

     Šv. Mišių metu palaiminęs santuokos įžadus atnaujinusius A. ir A. Lengvenius Viekšnių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Kęstutis Zybartas džiaugėsi gražiai 50 metų kartu pragyvenusia pora, linkėjo išlikti geru pavyzdžiu vaikams, anūkams ir proanūkiams, kartu petys petin praleisti dar ne vienus metus.

     Viekšnių bendruomenės vardu jubiliatus sveikinusi seniūnaitė Vilma Beržinienė sakė, jog šiemet auksines vestuves šventusių porų seniūnijoje yra šešios, tarp jų – ir A. ir A. Lengveniai: „Sveikiname jus šitos gražios šventės proga, būkite laimingi ir sveiki, gyvenkite paremdami vienas kitą, palaikydami ir suprasdami dar daugelį metų.“

     Gyvolių bendruomenės atstovai prisegė porai jubiliejines juosteles, įteikė gėlių. Jubiliatus taip pat sveikino vaikai su šeimomis, artimieji.

     Po šv. Mišių, bendraudami artimųjų būrelyje, A. ir A. Lengveniai dalijosi prisiminimais, šoko jaunųjų valsą, džiaugėsi gražia švente.

Svarbiausia – kantrybė

     Prisimindami bendro gyvenimo pradžią, sukaktuvininkai pasakojo, jog abu gyveno tame pačiame kaime, buvo pažįstami, susituokė, kai Antanas jau buvo grįžęs iš armijos, o Antaninai buvo 19 metų.

     „Draugavome gal porą metų, o susituokėme žiemą, sausio pabaigoje, Viekšnių bažnyčioje. Taip sugalvojome ir viskas, – pasakojo A. Lengvenienė. – Per tuos 50 metų nebuvo net minties, kad reikėtų skirtis. Dabar jaunimas nebeturi kantrybės, skuba ardyti šeimą, o mums nebuvo kada. Abu dirbome, auginome vaikus. Trys buvo pametinukai, vėliau gimė dar du. Svarbiausia šeimoje kantrybė ir mokėjimas vienas kitam nusileisti. Aišku, pirmoje vietoje meilė.“ „Jei nebūtų meilės, nebūtų ir vaikų“, – pridūrė A. Lengvenis.

     Pasak sukaktuvininkės, gražiai sutarė šeimoje jos tėvai, vaikai irgi laimingai gyvena. „Turime jau ir proanūkių“, – džiaugėsi auksinių vestuvių sulaukusi pora.  

Gajutė ABELKIENĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode