Marcinkevičius




Nori įvaikinti ar globoti – pasirenk!

 

     Esama valstybės politika orientuota į visapusiškai kokybišką vaiko, netekusio tėvų globos, gyvenimą, kuris ugdytų pasitikėjimą savimi, leistų aktyviai dalyvauti visuomenės veikloje.

     Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2016 m. įvaikinti 157 vaikai, 935 vaikai nukreipti šeimų (asmens) globai.

     Nuo 2008 metų Lietuvoje pagal globėjų ir įtėvių rengimo programą PRIDE pradėtos ruošti norinčios globoti ar įvaikinti šeimos. 2012 metais ši programa buvo pervadinta Globėjų, įtėvių mokymo ir konsultavimo (GIMK) programa. GIMK mokymai privalomi visiems, norintiems tapti globėjais (rūpintojais) ar įtėviais.

     GIMK programos tikslas – padėti būsimiems globėjams (rūpintojams) ir įtėviams pasiruošti, pasirengti svarbiam žingsniui – priimti tėvų globos netekusį vaiką į savo namus. Programa orientuota į aktyvų suaugusiųjų mokymą, kurio esmė – suteikti jiems naujos emocinės patirties, kuri padėtų suprasti, kaip jaučiasi be tėvų likęs vaikas, bei įvertinti mokymų dalyvių gebėjimus. GIMK mokymai apima 10 užsiėmimų po 3 val., kurie vykdomi po darbo valandų, siekiant sudaryti galimybę sėkmingai derinti darbo įsipareigojimus ir mokymus. Mokymų metu taip pat organizuojami keli individualūs susitikimai.

     Atestuotos socialinės darbuotojos Donata Žiulpienė ir Renata Didžiulienė pasirengusios suteikti visą informaciją, pagalbą būsimiesiems globėjams (rūpintojams) ir įtėviams, taip pat konsultuoti šeimas, kurios jau atvėrė savo namų duris ir priėmė tėvų globos netekusius vaikus.

     Kviečiame visus, kurie domisi galimybe globoti ar įsivaikinti tėvų globos netekusius vaikus, atverti jiems savo namų duris. Kreiptis į BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnybą, adresu: Naftininkų g. 9, Mažeikiai, telefonais: 8 652 05074, 8 680 70955, el. p. gimkmažŠis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

BĮ Mažeikių rajono socialinių paslaugų tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode