Marcinkevičius




Populiariausių vardų, gimstamumo bei santuokų registravimo tendencijos Vilniaus rajone

 

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius kviečia susipažinti su aštuonių paskutinių mėnesių įdomiąją statistiką apie santuokų registravimą, gimstamumą bei populiariausius ir įdomiausius vaikams skiriamus vardus per paskutiniuosius keletą metų.

Naujausiais duomenimis, Vilniaus rajone per paskutinius aštuonis mėnesius užregistruoti 608 naujagimiai. Demografiniai duomenys rodo, kad trečius metus iš eilės rajone gimsta daugiau berniukų nei mergaičių. Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, per nuo 2017 metų pradžios įregistruoti 314 berniukų ir 294 mergaitės. Tarp gimusiųjų buvo net 10 porų dvynukų.

Vilniaus rajono gyventojai vis dažniau savo vaikams renka neįprastus bei mūsų ausims mažiau girdėtus vardus. Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Edvardos Časienės teigimu, šiais metais tevėliai savo mažyliams rinko mažiau girdėtus vardus, pvz.: Katalėja, Neitas, Ilarija, Elira, Divėja, Ikeris, Milgaudas, Žeimyna, Nevilė.

Jau kelerius metus iš eilės tėvai savo naujagimiams mielai suteikia ir klasikinius vardus. Remiantys paskutinių 5 metų statistika, populiariausi Vilniaus rajono vardai yra: Emilis, Emilija, Dominik ir Dominyka. Tarp populiarių vardų rajone taip pat rikiuojasi vardai: Gabriel, Gabrielė, Sofija, Maksim, Milana, Karolis, Karolina, Nikita, Edgar, Edgaras. Rečiau pasitaikantys vardai, suteikti po vieną kartą: Vincas, Jonas, Jaroslav, Vaclav, Fabian, Tadeuš, Juzef, Veronika, Janina, Mėta. Per 8 mėnesių laikotarpį Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruoti 59 mažyliai, gimę užsienyje.

Šiemet per aštuonetą mėnesių aukso žiedus sumainė 239 jaunavedžių poros. Iš jų 27 poros susituokė ne civilinės metrikacijos skyriaus patalpose, bet jaunavedžių pasirinktose vietose. Vis dažniau jaunavedžiai jungtuvių ceremonijai pasirenka įvairias užsienio šalis. Jau šiais metais į apskaitą įtrauktos 22 santuokos užsienio valstybėse bei 86 bažnytinės santuokos. Džiaugiamės, kad Vilniaus rajono Civilinės metrikacijos skyrius sulaukia ir užsienio valstybių piliečių. Savo santuoką įregistravo ir meilės įžadus vienas kitam davė 13 užsienio valstybių piliečiai.

Kad meilei amžius nesvarbus, patvirtina ir vyresnių piliečių santuokų įžadai. Vyriausiajam lemtingąjį „taip“ rajono civilinės metrikacijos skyriuje ištarusiam vyrui suėjo 77 metai, vyriausiai moteriai – 74 metai.

Primename, kad nuo šių metų sausio mėnesio civilinės metrikacijos paslaugos teikiamos interesantams neatsižvelgiant į jų deklaruotą gyvenamąją vietą, tad kviečiame ne tik Vilniaus rajono, bet ir miesto gyventojus kreiptis į Vilniaus rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrių ir registruoti tam tikrą civilinės būklės aktą, pavyzdžiui į vaiko gimimą, santuoką, ar gauti kitą civilinės metrikacijos įstaigos teikiamą paslaugą.

Taip pat kviečiame sekti kas mėnesį atnaujinamą Vilniaus rajono savivaldybės tinklalapyje atsiradusią naują rubriką „Civilinė metrikacija“.

Vilniaus rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode