Marcinkevičius




Ž. Gavelienė: kelionės į Izraelį sustabdytos iki lapkričio pabaigos

gavelieneTęsiantis palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ ir Izraelio konfliktui, Lietuvos kelionių organizatoriai nebeparduoda kelionių į Izraelį – jos sustabdytos iki lapkričio pabaigos, sako Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė.

„Šiuo metu arba artimiausią mėnesį kelionių organizatorių, organizuojančių keliones į Izraelį, nėra. Ir artimiausiu metu nebus – niekas neveža ir kelionių neorganizuoja, jos sustabdytos iki lapkričio pabaigos“, – BNS teigė Ž. Gavelienė. 

„Kelionės šia kryptimi dar ir nepopuliarios dėl sezono. Paprastai į Izraelį keliauja iš Lietuvos tada, kai pas mus pasidaro gerokai vėsiau, žiemą. Mes neturėjome nei užsakomųjų skrydžių, nei čarterių. Vienintelis buvo „Wizzair“ tiesiogiai nuvykti ir buvo limituotas galinčių nuvykti skaičius žmonių“, – pridūrė ji.   

Ž. Gavelienė pabrėžė, kad kelionių organizatoriai taip pat turi vadovautis Užsienių reikalų ministerijos rekomendacijomis nevykti į šią šalį ir Palestiną. 

Pasak jos, žmonėms, keliones užsisakiusiems spaliui–lapkričiui, siūloma rinktis kitas kryptis arba atgauti pinigus.

Vieno didžiausių kelionių organizatorių Baltijos šalyse „Novaturo“ atstovė Miglė Bielinytė BNS sakė, kad dabar „Novaturo“ išvežtų keliautojų Izraelyje nėra: „Keliautojų saugumas yra svarbiausias mūsų prioritetas“.   

Pasak įmonės atstovės, spalio mėnesį suplanuotos trys pažintinės kelionės iš Lietuvos į Izraelį bei ekskursijos iš Egipto į Izraelį atšauktos.  

„Klientai gali rinktis iš kitų mūsų bendrovės siūlomų krypčių ir pasikeisti savo kelionių planus. Ši informacija klientus detaliau pasiekia tiesiogiai arba per juos aptarnaujančius agentus, jei kelionė buvo įsigyta per kelionių agentūrą“, – pranešė M. Bielinytė. 

Kelionių organizatoriaus „TezTour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė BNS sakė, kad bendrovė taip pat nesiūlo kelionių į Izraelį: „Kelionių į Izraelį neorganizuojame“. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode