Parama dėkojame




Dėl išduotų leidimų kirsti medžius Šimonių girioje ministerija kreipėsi į prokuratūrą

giriaAplinkos ministerija kreipėsi į prokuratūrą dėl išduotų leidimų kirsti medžius Šimonių girioje.

„Nustatytas Valstybinės miškų tarnybos darbuotojas, kuris galimai naudojosi tarnybine padėtimi išduodamas kirtimo leidimus dėl asmeninio intereso, duomenys apie šį nusižengimą užvakar jau perduoti prokuratūrai“, – ketvirtadienį pranešime sakė ministras Simonas Gentvilas.

Miško gynėjai praėjusią savaitę ėmė trukdyti iškirsti medžius Šimonių girioje, sužinoję, kad leidimai tą daryti išduoti sklypui, kuris patenka į įstatymais apsaugotą vertingą gamtinę teritoriją. Į situaciją sureagavo Aplinkos ministerija, sustabdžiusi du leidimus tą daryti.

„Taip pat paaiškėjo, kad informacija apie naujos saugomos buveinės teritorijoje „Natura 2000“ atsiradimą buvo paskelbta portale www.biomon.lt, tačiau miško savininkas asmeniškai apie tai nebuvo informuotas. Todėl nebuvo išnaudoti visi komunikavimo ir informavimo būdai, siekiant apsaugoti vertingą gamtinę teritoriją, t.y. Vakarų taigą“, – sakė S. Gentvilas.

Ministro įsakymas dėl šios teritorijos priskyrimo „Natura 2000“ saugotinai buveinei buvo pasirašytas praėjusį metų gruodį, o leidimas kirsti išduotas šių metų sausį.

S. Gentvilas paragino Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovybę imtis priemonių, kad privačių miškų savininkai būtų informuojami apie naujų saugotinų teritorijų atsiradimą iš karto.

Jis taip pat pavedė Valstybinei miškų tarnybai iki lapkričio 15 vidurio detaliai išanalizuoti Utenos regione kirtimo leidimų išdavimo procesą, peržiūrėti kiekvieną atvejį.

Ketvirtadienį įvykusiame Šimonių girios kirtimo atvejo aptarimo susitikime Aplinkos ministerijoje dalyvavo Valstybinių miškų urėdijos, Valstybinės miškų tarnybos, Aplinkos apsaugos departamento, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovai ir miško savininkas, įmonė „Silvestika green forest Lithuania“.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode