RETRO

V. Benkunskas tikisi, kad antrasis turas bus jam palankus

benkTėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į sostinės merus Valdas Benkunksas sako besitikintis, kad antrasis turas jam bus palankus ir jis taps sostinės meru.

„Vilnius iš principo yra dešiniųjų mietas. Ir Seimo rinkimai, ir savivaldos rinkimai rodo, kad vilniečiai tikrai atsakingai renkasi savo atstovus miesto savivaldybėje. Aš tikiu jų protingu protingu sprendimu. Tikiuosi, kad sekmadienį po antrojo turo man vilniečių valia bus palanki ir aš tapsiu Vilniaus miesto meru“, – antradienį po išankstinio balsavimo sostinės savivaldybėje žurnalistams sakė V. Benkunksas.

Anksčiau antradienį balsavęs A. Zuokas teigė, kad V. Benkunsko išrinkimas taptų tik „kosmetiniu papudravimu“ sostinei. Konservatorių kandidatas teigia, kad pastarąjį pusmetį paviešino savo programą ir aiškius skirtumus nuo dabartinio bei ankstesnių merų.

„Mano planai ketveriems metams aiškūs, konkretūs darbai, ką keisčiau, ką naujai inicijuočiau, ką stabdyčiau“, – teigė V. Benkunkskas. 

Paklaustas, kuo jaučiasi pranašesnis už konkurentą, kandidatas įvardijo tai, jog niekada nebuvo meru.

„Visų pirma niekada nebuvau meru, nebuvau tris kadencijas meru, aš nuosekliai dirbau miesto taryboje – 12 metų, šešerius su puse einu mero pavaduotojo pareigas. Turiu aiškų žinojimą, kaip miestas valdomas, ką reikia padaryti, kad taptų patogiau gyventi“, – žurnalistams sakė konservatorių kandidatas.

Jo teigimu, miestui atėjo metas turėti merą, „kuris bus orientuotas ne į savo asmenines reklamos akcijas, o į tuos darbus, kuriuos reikia padaryt vilniečiams“. 

Anot V. Benkunsko, sunku pasakyti, kurių kandidatų, dalyvavusių pirmajame ture, bet nepatekusių į antrąjį, rėmėjų balsų galėtų tikėtis.

„Nėra taip, kad vienų kandidatų balsai automatiškai nueina kitam kandidatui“, – sakė V. Benkunkskas.

Vis tik jis pridėjo manantis, kad tradiciškai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partneriai nacionalinėje valdžioje ir savivaldoje yra liberalios partijos.

„(...) tai žiūrėčiau ir į jų rinkėjus, bet lygiai taip pat ir kitų partijų atstovai, kurie nebedalyvauja rinkimuose, ir tie vilniečiai, kuriuos jie palaikė, gali palaikyti ir mane, jeigu jie žiūri į Vilniaus ateitį, o nesižvalgo į praeitį“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Pasak politiko, šiuo metu derybų dėl galimos koalicijos sostinės taryboje nevyksta, jas nutarta pratęsti po antrojo rinkimų turo.

„Mes rinkimų naktį turėjome kelis susitikimus, skambučius su socialdemokratų partija, su Laisvės partija turėjom kelis pokalbius, bet iš esmės sutarėm, kad visos galimos derybos dėl valdančiosios koalicijos bus po antrojo rinkimų turo“, – sakė jis.

TS-LKD po pirmojo rinkimų turo iškovojo 19 mandatų Vilniaus taryboje, Laisvės partija ir „Laisvė ir teisingumas“ gavo po devynis mandatus, Lietuvos socialdemokratų partija – keturis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dabartinis vicemeras V. Benkunskas pirmajame ture surinko 30,79 proc., o buvęs sostinės meras A. Zuokas – 21,4 proc. balsų.

Antrasis tiesioginių merų rinkimų turas vyks kovo 19 dieną.

Autoriai: Jurgita Andriejauskaitė, Greta Zulonaitė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode