Marcinkevičius




Kaune vyksta arkivyskupijos simpoziumas

 

Birželio 22 dieną, kad apžvelgtų į savo atliekamos misijos patirtį ir perspektyvas, Kauno arkivyskupijos bendruomenės atstovai susirinks į antrą savo istorijoje sielovados simpoziumą. Pirmasis vyko 2001 metais, minint arkivyskupijos 75-metį, po kurio prasidėjo ir pasirengimas Kauno arkivyskupijos antrajam sinodui: jo darbas vainikuotas ganytojo patvirtintais diecezinio Sinodo nutarimais – gairėmis arkivyskupijos sielovadai.

Būtent jų kontekste šiuo simpoziumu siekiama pažvelgti, ką įgyvendinome per pastarąjį dešimtmetį, kas tebėra lūkesčiai ir siekiamybės. Apie tai numatyti ir simpoziumo pranešimai: „Tikėjimo situacija Kauno arkivyskupijoje pagal sociologinį tyrimą“, „Kauno arkivyskupijos II sinodo nutarimų įgyvendinimas: galimybės ir realybė“ „Bažnyčia yra Tėvo namai, kuriuose yra vietos visiems, – popiežiaus Pranciškaus kryptis sielovadai“, „Visuomenės pokyčių įtaka Lietuvos bažnytiniam gyvenimui“. Pranešimus skaitys Kauno arkivyskupijos ganytojai ir pasauliečiai dr. Irena Eglė Laumenskaitė, Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė, dr. Artūras Lukaševičius, dr. Vincentas Vobolevičius.

Simpoziumo metu numatytas forumas, bus siekiama gyvos diskusijos, pasidalijimo, galimybės aktyviausiems Bažnyčios sielovados bendradarbiams išsakyti savo požiūrį, diskutuoti rūpimomis sielovados temomis.

Vaisingesnei misijai, tikimasi, pasitarnaus ir pagalba ganytojams taps iš anksto arkivyskupijos parapijų klebonams, bendruomenėms bei institucijoms parengti klausimai, apimantys įvairias bažnytinio gyvenimo sritis, rašoma arkivyskupijos svetainėje.

Kauno arkivyskupijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode