Marcinkevičius




Lietuvoje vyko pirmosios tarptautinės slidinėjimo varžybos

Lietuvos slidinėjimo bendruomenė savaitgalį sulaukė neeilinio įvykio – Lietuvoje pirmą kartą vyko Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) standartus atitinkančios varžybos, įtrauktos į FIS varžybų kalendorių ir leidžiančios kovoti dėl FIS reitingo taškų.

Jau antrus metus Lietuvos slidinėjimo čempionatai buvo rengiami laikantis FIS reikalavimų, bet iki šiol jie buvo vykdomi Madonos slidinėjimo centre Latvijoje.

Į FIS kalendorių įtrauktos Ignalinos slidinėjimo taurės ir Vilmanto Gineito atminimui skirtos slidinėjimo varžybos sutraukė per 120 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos.

Šeštadienį Lietuvos žiemos sporto centre Ignalinoje vykusiose sprinto taurės varžybose nugalėjo Modestas Vaičiulis. Lietuvis finale aplenkė antroje vietoje likusį estą Siimą Sellis ir baltarusį Jurijų Liadovą. Kitas į finalą patekęs lietuvis Tautvydas Strolia užėmė 5 vietą.

Moterų sprinto finale pirmąsias dvi vietas užėmė Rusijos sportininkės. Nugalėjo Anastasia Kazakul, aplenkusi Kristiną Matsokiną ir latvę Ingą Paškovską. Finale startavusi lietuvė Marija Kaznačenko užėmė 5 vietą.

Lietuvos rinktinės lyderis Modestas Vaičiulis: „Varžybos vyko FIS sertifikuotoje trasoje. Trasa gan greita, pritaikyta labiau sprinto varžyboms, kas man labiausiai ir tinka. Džiaugiuosi, kad pagaliau ir pas mus įvyko pirmosios tarptautinės slidinėjimo varžybos. Tokios varžybos pritraukia daugiau dalyvių, atvažiuoja svečių iš kaimyninių šalių. Galima pasivaržyti ne tik su savais, bet ir su kitų šalių slidininkais.“

Sekmadienį moterys varžėsi 7,5 kilometro, o vyrai 10 – kilometrų laisvu stiliumi lenktynėse.

Kaip ir prieš tai vykusiose sprinto varžybose, pirmąsias tris vietas pasidalino tos pačios sportininkės. Nugalėjo rusė Anastasia Kazakul, trasą įveikusi per 18 min. 19.9 sek. Antrąją vietą užėmė rusė Kristina Matsokina (19:06.4), o trečiąją – latvė Inga Paškovska (19:49.0). Vienintelė varžybose startavusi lietuvė Marija Kaznačenko užėmė 4 vietą (20:01.3).

Vyrų grupėje nugalėjo latvis Oskars Muižnieks, trasoje sugaišęs 24 min. 34.3 sek. Antrąją vietą užėmė baltarusis Jurijus Liadovas (24:44.1), o trečiąją – visaginietis Stepanas Terentjevas (25:30,6).

Pasibaigus varžyboms Lietuvos rinktinės narių laukia svarbūs tarptautiniai startai. Stepanas Terentjevas išvyksta į sausio 30 – vasario 5 dienomis JAV vyksiantį Pasaulio jaunimo čempionatą. Gausi sportininkų delegacija atstovaus Lietuvą sausio 30 – vasario 8 dienomis Kazachstane vyskiančioje Žiemos universiadoje. Modestas Vaičiulis ir Tautvydas Strolia vasario 3-5 dienomis dalyvaus Pasaulio taurės varžybose Pietų Korėjoje, kur turės galimybę iš arti susipažinti su kitąmet lauksiančių žiemos Olimpinių žaidynių trasomis.

Donatas Lazauskas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode