Marcinkevičius




 

Niujorko Taimso aikštėje, vienoje populiariausių turistų lankomų vietų, ketvirtadienį automobilis rėžėsi į grupę pėsčiųjų, daugelis kurių nukentrėjo sakė naujienų agentūros AFP fotografas ir patvirtino policija.

Pasak žiniasklaidos, vienas žmogus žuvo, daugiau kaip 10 sužeista; kiek vėliau Niujorko policija patvirtino vieno asmens žūtį ir nurodė, kad sužeistųjų yra 12.

Manoma, kad tai atsitiktinė nelaimė, ne teroro aktas. Į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos, policijos ir ugniagesių mašinos.

„Preliminariai tai atrodo kaip automobilių eismo įvykis“, – sakė Niujorko policijos atstovas.

Anot liudininkų, per incidentą, įvykusį prieš vidurdienį (19 val. Lietuvos) laiku tamsiai raudona "Honda" lėkė dideliu greičiu, užvažiavo ant šaligatvio, įsirėmė į stulpą, sustojo pakrypęs ant šono.

Netrukus pranešta, kad vairuotojas sulaikytas. Televizija CBS nurodė, kad šis 26 metų Bronkso rajono gyventojas buvo dukart sulaikytas už vairavimą išgėrus.

Pasak AFP fotografo, avariją patyrusi mašina degė, iš po variklio dangčio buvo pasirodžiusios liepsnos.

„Times“ aikštė Manhatano viduryje paprastai būna pilna žmonių.

Beje, dar pasirodė nepatvirtinų pranešimų, kad kitoje Niujorko vietoje, Staten Ailande, automobilis rėžėsi į žmones. Teigiama, kad penki žmonės partrenkti, vienas gali būti žuvęs.

Niujorkas, gegužės 18 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode