Marcinkevičius




Greitieji kreditai: ką daryti, kad jie netaptų kilpa ant kaklo?

 

Kiekvieną mėnesį daugiau nei dešimt tūkstančių žmonių pasinaudoja greitųjų kreditų paslaugomis. Daugeliui iš jų istorija su greitais kreditais baigiasi sėkmingai: jie paprasčiausiai padeda išspręsti laikiną problemą. Tačiau ne visi gali pasigirti laiminga šios istorijos pabaiga: nutinka ir taip, kad greitasis kreditas pasirodo esąs dviašmenis peilis. Viena vertus jis gali padėti išspręsti laikiną problemą, bet kita vertus, jis pats gali pavirsti problema, kuri yra ne ką mažesnė už tą, kuriai spręsti jis buvo paskirtas.

Kad tai nėra tik nereikšminga dalis mes galime matyti statistikoje: net kelios dešimtys tūkstančių žmonių šiuo metu vėluoja atlikti kredito įmokas ir bent potencialiai gali artimiausiu metu susidurti su antstoliais. Dažniausiai greitasis kreditas pavirsta bėda ne atsitiktinai, o dėsningai: jį pasiskolinęs žmogus tiesiog nemoka tvarkyti savo finansinių reikalų.

Pinigų valdymas ir elementarus finansinis išprūsimas yra būtini norint, kad greitasis kreditas netaptų it kilpa ant kaklo. Kaip reikėtų valdyti pinigus? Kokius dalykus reikėtų žinoti apie asmeninius finansus? Į šiuos klausimus ir pabandykime atsakyti.

Greitieji kreditai, pinigų srautai ir jų valdymas

Faktas yra vienas – skolintis prireikia tik tuomet, kai mes nebeturime pinigų. Kartais čia nieko padaryti negalima: gaunant minimalias pajamas bei ir taip gyvenant asketiškai nieko įmantraus neprigalvosi. Tačiau daug žmonių taip negyvena ir patys nesupranta kur dingsta jų pinigai. Tokiais atvejais yra rekomenduojama pabandyti bent kelis mėnesius vestis savo asmeninę buhalteriją. Tiesiog susirinkite kvitus po kiekvienos transakcijos ir veskitės detalią buhalteriją, kuri leis pamatyti kur iškeliauja jūsų pinigai.

Susidarius aiškų ir konkretų vaizdą apie asmeninius pinigų srautus, galima konkrečiai spręsti pinigų valdymo problemas: kelti klausimą apie pastovias išlaidas konkretiems produktams ir jų būtinybę, svarstyti apie išlaidų karpymą ir pan. Tik tokiu būdu galėsite užtikrinti kokybišką savo pinigų valdymą, kuris padės jums išvengti būtinybės skolintis. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad kreiptis dėl greitojo kredito visada yra prastas sprendimas: kartais tai gali būti vienintelis logiškas pasirinkimas. Bet tokį sprendimą visada reikėtų pagrįsti faktais, pasinaudojant juos suteikiančių tinklalapių pagalba.

Asmeninių finansų taisyklės

Pinigų srautų atpažinimas ir jų valdymas yra pirmas ir reikšmingas žingsnis, bet tikrai ne paskutinis. Taip pat svarbu laikytis keleto gerosios praktikos taisyklių savo asmeninių finansų valdyme:

  • Susidarykite konkretų savo kasmėnesinį biudžetą ir stenkitės niekada jo neviršyti;
  • Optimaliai paskirstykite pinigus, pirmenybę teikiant svarbiausioms sritims;
  • Turimus įsipareigojimus pirmiausia bandykite grąžinti savomis lėšomis, bet jei matote, kad to padaryti nepavyks – nepasidrovėkite pasinaudoti refinansavimo paslaugomis.

Jei vesdami savo buhalteriją sugebėsite konkrečiai apsibržėti savo biudžetą, optimaliai jį paskirstyti bei sumažinti savo turimus įsipareigojimus savo išgalėmis ar refinansavimo pagalba, tuomet greitieji kreditai tikrai nebebus tokie baisūs ir tikrai neiškels jums jokių problemų. Labai sunku nesugebėti laiku grąžinti kredito, jei dar prieš jį pasiskolindami jūs jau žinosite savo biudžetą ir konkrečius pinigų srautus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode