Marcinkevičius




Balkonas – erdvė, kurią galima išnaudoti geriau...

 

Butas su balkonu – įprastas dalykas. Pastaraisiais metais ne mažiau įprastas ir balkonų stiklinimas. Kodėl tokia paslauga svarbi? Ogi todėl, kad įstiklinta erdvė žymiai pasikeičia, butas tampa praktiškesnis, o ir vaizdas iš gatvės nuteikia pozityviau.

Tvarkymas, remontas

Sakoma, kad apsitvarkius tampa smagiau. O remontas – dar geresnė žinia norintiems susidėlioti mintis ir kiek sumažinti chaotiškumą. Pats remonto procesas to chaoso daugiau ar mažiau žada, bet užtat rezultatas puikus.

Remontas gali būti visoks: nauji tapetai, naujos grindys ar kapitalinis kambario remontas. O štai gyvenant bute aktualu įstiklinti balkoną. Balkonų stiklinimas – ne šiaip erdvės korekcija. Tai erdvumo ir komforto siekis, o atsižvelgiant į darganotus orus... įstiklintas balkonas yra puikus sprendimas norint geresnės šilumos izoliacijos! Todėl kai kalbama apie šildymo kainas, įstiklintais balkonais besidžiaugiantys žmonės gali kiek lengviau atsikvėpti.

Atrasti būstą iš naujo

Laikui bėgant daugiabučių kvartalai kito. Tiksliau tariant, kito išorinis vaizdas. Nušiurę balkonai virto kone rūmais. Ir tai puiku. O butuose gyvenantys asmenys džiaugiasi iš naujo atrastu būstu. Nors balkono plotas nėra itin didelis, įstiklinus suvokiama, kad tą plotą įmanoma neprastai išnaudoti. O kai erdvę nuo lauko ir gamtos išdaigų skiria tik turėklai, lūkesčiai kur kas mažesni...

Balkonų stiklinimas – tai paslauga, susijusi su įvairiais gerais dalykais: erdve, patogumu, šiluma... Net ir gana senas butas tampa daug jaukesnis. Todėl įstiklinti balkoną reiškia atrasti būstą iš naujo.

Ar kainos nebaisios?

Deja, kad ir kaip norėtųsi atsinaujinti, pasišaipyti gali finansai. Ar stiklinimo darbai labai brangūs? Kiekvienu konkrečiu atveju reikėtų kalbėti su meistrais ir prieš darbus prašyti sąmatos. Jeigu meistrai į sąmatą numoja ranka ir teigia, jog darbai daug nekainuos, tai neatrodo labai patikimai. Juk nesinori, kad suma viršytų bet kokias išgales.

Todėl pabrėžtina, jog sąmata – raktas į sklandų procesą. Tai orientyras, kurio laikosi tiek balkonus stiklinantys asmenys, tiek butų savininkai. Šiems itin svarbu žinoti, kiek kainuos stiklinimas, mat šeimos biudžetą reikia planuoti, o remonto klausimai paprastai sudaro nemažą dalį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode