Sprogimas

Svarbi informacija pacientams, įsigijusiems ar planuojantiems įsigyti „DexcomOne“ gliukozės kiekio stebėjimo sistemą

gliukozesNuo liepos 1 d. didelė dalis šalies gyventojų, sergančių pirmojo tipo cukrinio diabetu jau pasinaudojo galimybe Privalomo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis įsigyti nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemą. Šie prietaisai palengviną pacientų ligos kontrolės galimybes bei suteikia komforto ir tikslumo, stebint gliukozės kiekį kraujyje. Primename, jog prieš įsigyjant gliukozės stebėjimo sistemą „Dexcom One“ svarbu pasidomėti ar prietaisas atitinka jūsų naudojamo išmaniojo įrenginio nustatymus ir bus tinkamas naudoti.

Šiuo metu šalyje kompensuojamos dviejų gamintojų gliukozės kiekio stebėjimo sistemos – „A7+TouchCare CGM“ ir „DexcomOne“. Abi jos gali būti naudojamos išmaniuosiuose įrenginiuose ir su „iOS“, ir su „Android“ operacinėmis sistemomis. Vis dėlto, gliukozės kiekio stebėjimo sistema gali neveikti, jei naudojamasi išmaniojo telefono modeliu, kuris yra su ja nesuderinamas. 

Prieš įsigyjant „DexcomOne“ jutiklį, svarbu iš anksto įsivertinti prietaiso suderinamumą su išmaniuoju įrenginiu. Tai galima pasitikrinti ČIA. Tačiau jau įsigijus „DexcomOne“ gliukozės stebėjimo sistemą ir išsiaiškinus, kad išmanusis įrenginys nėra suderinamas su šiuo prietaisu, reikėtų susisiekti su „Dexcom“ technine pagalba telefonu +37080000503, siekiant gauti diagnostines juosteles gliukozės kiekiui nustatyti. „Dexcom“ techninė pagalba paprašys pateikti  siųstuvo serijos numerį, kad patvirtintų, jog pacientas įsigijo „Dexcom One“ sistemą. Patvirtinus, „Dexcom“ techninė pagalba, per kurjerį išsiųs pacientui diagnostines juosteles gliukozės kiekiui nustatyti ir matuoklį (jei tam bus poreikis). 

Daugiau informacijos apie „DexcomOne“ gliukozės kiekio stebėjimo sistemą ir išsamų su ja suderinamų išmaniųjų įrenginių modelių sąrašą rasite ČIA.

Daugiau informacijos apie „A7+TouchCare CGM“ gliukozės kiekio stebėjimo sistemą ir išsamų su ja suderinamų išmaniųjų įrenginių modelių sąrašą rasite ČIA

Primename, kad nuo 2022 m. liepos 1 d. nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemos PSDF lėšomis kompensuojamos visiems gyventojams, sergantiems pirmo tipo cukriniu diabetu. Nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemas gali išrašyti gydytojas endokrinologas, gydytojas vaikų endokrinologas, vidaus ligų gydytojas, vaikų ligų gydytojas ar šeimos gydytojas, o ją įsigyti galima vaistinėse. 

Plačiau apie šią galimybę skaitykite ČIA.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode