Sprogimas

Kolageno vaidmuo imuninei sveikatai

Kolageną galima vadinti statybine medžiaga, kuri palaiko balansą tarp sveikatos ir sveiko kūno. Kolagenas sąnariams, širdžiai, odai, plaukams suteikia audinių sienelių stiprumą, elastingumą, nuolatinį atsinaujinimą. Kolageno baltymo gausu mūsų organizme, tačiau bėgant metams, tas kiekis nuolat mažėja, todėl reikia griebtis tam tikrų priemonių, kurios sugrąžintų normalų jo kiekį. 

Kolageno nauda sąnariams

Dauguma žmonių žino, kad kolagenas itin svarbus norint palaikyti elastingą veido odą, turėti stiprius bei žvilgančius plaukus. Taip pat svarbu paminėti, kad kolagenas yra svarbus sąnarių ir kremzlių veiklai. Šis baltymas mažina sąnarių skausmą, stiprina raiščius ir sausgysles. Nuolatinis kolageno vartojimas atstato kremzlių būklę, todėl sumažės nuolatinis skausmas vaikščiojant. Net jeigu sergate artritu arba osteoporoze, galite vartoti kalogeną (tai sumažins šių ligų nuolatinį atsinaujinimą).

Kokie yra kolageno tipai?

Kolagenas yra skirstomas į tris rūšis: geriamasis, injekcinis ir tepamasis. Jeigu norite turėti stiprius plaukus, nagus ir skaisčia odą, tuomet jums reikėtų naudoti I ir III kolagenų tipus. Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad jeigu vartojate kolageną, tuomet turite gerti ir vitaminus (C ir E) bei hialuroną. Šis sveikatos paketas padės greičiau pasiekti norimų rezultatų. 

Geriamasis kolagenas. Šios rūšies kolagenas gali būti gyvulinės arba jūrinės kilmės. Tam, kad pasimatytų norimas rezultatas, reikia suvartoti bent vieną kolageno kursą. Geriamasis kolagenas itin tinka tiems žmonėms, kurie aktyviai sportuoja, dirba fizinį darbą arba turi antsvorio. Šių žmonių tipui, sąnariai žymiai greičiau sudyla, kadangi jie gauna itin nemažą krūvį. Tam, kad sąnariai ir kremzlės greičiau atsistatytų reikia vartoti geriamą kolageną kartu su vitaminu C. Taip pat šis vitaminas skatina natūralų kolageno gamybą organizme. 

Injekcinis kolagenas. Šios procedūros principas - po odą suleisti specialaus medikamento, kuris skatina natūralaus kolageno gamybą mūsų organizme. Injekcinės procedūros dėka, kolageną galima aptikti net giliausiuose odos sluoksniuose. Jau net po pirmos procedūros, rezultatas yra matomas (oda būna žymiai stangresnė) bei rezultato poveikis yra ilgalaikis. Ši procedūra tinka tiems žmonėms, kurių paakiai yra įdubę, turi papilkėjusią paakių odą, maišelius po akimis. Suleidus stimuliuojančios medžiagos ir suaktyvėjus kolagenui, šios bėdos išnyksta.

Tepamasis kolagenas. Šios rūšies kolagenas naudojamas norint apsaugoti odą nuo aplinkos poveikio bei nuolat gerinti pačią odos būklę. Tačiau ši priemonė turi minusą pasilikti odos paviršiuje. Žinoma, veido kremai kuriuose yra kolageno apsaugo odos paviršių nuo išsausėjimo ir blogų saulės spindulių. Nuolat naudojant tokius veido kremus, gelius ar serumas - turėsite elastingą, šviesią ir jaunatvišką odą. 

Maisto produktai, kuriuose gausu kolageno

Tam, kad galėtumėte natūraliomis priemonėmis kaupti kolageną savo organizme, reikia pasirinkti atitinkamus maisto produktus. Kolageno gausu: kiaušiniuose, riebiose žuvyse, citrusiniuose vaisiuose, daržovėse ( ypač česnakuose ). Jeigu į savo mitybos racioną įtrauksite šiuos maisto produktus - sveiku kūnu ir skaisčiu veidu džiaugsitės ilgus metus!

21-347

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode