Sprogimas

Armėnijos ir Ukrainos gyventojus pasieks Lietuvos dovanotos vakcinos

dovanotosLietuvai tęsiant paramą draugiškoms užsienio šalims, kurios neturi pastovaus vakcinų tiekimo, antradienį į Armėniją lėktuvu išskraidinta 27500 „Vaxzevria“ vakcinos dozių siunta, trečiadienį į Ukrainą – 46000 šios vakcinos dozių.

Vyriausybės sprendimu užsienio šalims iš viso skiriama 220 tūkst. „Vaxzevria“ vakcinos dozių. Šių vakcinų siuntas taip pat jau gavo Taivanas, Moldova ir Sakartvelas.

Šia parama Lietuva išreiškia jaučiamą pareigą padėti Rytų partnerystės ir kitoms draugiškoms šalims, kurios negauna nuolatinių COVID-19 vakcinų siuntų. Pandemija vis dar vargina visą pasaulį – net ir tuos, kurie šiuo metu susiduria ir su kitais sunkumais – politiniais neramumais, nepritekliumi. Būtent dėl to šiuo metu itin svarbu palaikyti glaudžius, abipusius santykius su visais tarptautinės bendruomenės nariais.

Nerimauti, kad Lietuvoje galimai pritrūksime „Vaxzevria“ vakcinos, nereikia. Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje šiuo metu saugoma daugiau nei 70 tūkst. šios vakcinos dozių, savivaldybės taip pat turi pakankamą kiekį šios vakcinos – apie 30 tūkst. nepanaudotų dozių.

Savivaldybėms vakcinos paskirstomos atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimo procesą.

Užsiregistruoti į bet kurį Lietuvos vakcinacijos centrą galima internetu www.koronastop.lt arba paskambinus Karštosios linijos numeriu 1808. Skiepijantis mobiliuosiuose punktuose išankstinės registracijos nereikia. Juose vakcinaciją gyva eile vykdo Nacionalinis kraujo centras. Jų turo per Lietuvą tvarkaraštį rasite ČIA.

Taip pat, kiekvieną ketvirtadienį visuose Lietuvos vakcinacijos centruose vyksta vakcinacija be registracijos. Kviečiame pasinaudoti galimybe COVID-19 vakciną pasiimti greitai ir lengvai. Viskas, ką reikia padaryti, tai nepamiršti su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą – pasą ar asmens tapatybės kortelę.


SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode