Parama dėkojame




Sprogimas

Kodėl būtinas reguliarus akių tikrinimas?

Tai vienas iš pagrindinių tyrimų, kuris atliekamas praktiškai bet kuriuo bendros sveikatos būklės patikrinimo metu. Aišku, tuomet išsamūs tyrimai nėra daromi, tačiau net ir pakankamai paprastų metodų užtenka nustatyti regos būklę. Tačiau kai kam tai gali pasirodyti pakankamai keista bei ne itin būtina. Kadangi gali atrodyti, jog suprastėjus regėjimui, jo pokyčius pajusime savaime ir tuomet jau bus galima kreiptis į gydytojus. Tačiau tokia nuostata nėra labai teisinga. Aišku, silpstantį regėjimą įmanoma pajusti, tačiau tik tuomet, kai jau jo pokytis yra pakankamai akivaizdus. O kadangi tai nėra staigus procesas ir jis vyksta lėtai, bet nuolat, todėl žmonės pripranta prie minimalaus regos suprastėjimo. Ir tuomet net nepajunta, kad mato kažkiek silpniau. O kuo silpniau matomas vaizdas, tuo akys stengiasi geriau jį įžiūrėti ir taip yra dar labiau varginamos. Kas visą neigiamą procesą tik paspartina. Todėl akių patikrinimas yra bene vienintelė galimybė užbėgti tam už akių ir apsaugoti akis vos tik jos pradeda silpti. Būtent dėl šios priežasties tokie tyrimai turi būti atliekami nuolatos.

Ar visuomet reikalinga išsami akių patikra?

Daugeliui šis tyrimas, pirmiausiai, asocijuojasi su raidėmis ar kitais simboliais baltoje lentoje, kur juos reikia atpažinti. Tai daroma uždengiant po vieną akį. Tačiau toks tyrimas gali pasirodyti pakankamai primityvus bei paprastas lyginant su tais, kurie atliekami akių gydytojų kabinetuose. Nors juose dažniausiai apsilanko tik tie, kurie turi tam tikrų regos problemų. Taigi, likusiems gali kilti natūralus klausimas, koks gi turėtų būti patikrinimas, kuris leistų tinkamai įvertinti regos būklę. Jeigu žmogus gerai mato tiek iš arti, tiek iš toli, būtent tą parodo testas su lenta bei simboliais joje, tuomet to pilnai pakanka. Ir galima teigti, kad regėjimas yra geras. Todėl kažkokių papildomų patikrinimų nereikia. Tačiau jeigu pastebimas bent menkiausia problema, tokiu atveju yra svarbūs išsamesni tyrimai. Kadangi tik toks akių tikrinimas gali parodyti tikslią problemą ir rasti jai sprendimo būdus. Kurie dažniausiai yra regos korekcijos priemonės. Tačiau anksti aptikus nusilpimus kartais galima problemą išspręsti ir kitais metodais.

Ką daryti, jeigu akių būklė ėmė blogėti?

Pirmiausiai reikėtų kreiptis į šeimos arba tiesiai į akių ligų gydytoją. Kadangi tik kvalifikuoti specialistai gali tiksliai įvertinti bet kurios problemos priežastis ir tuomet jau ieškoti jai sprendimo būdų. Aišku, vienas iš pirminių žingsnių pajutus silpnėjantį regėjimą yra akių patikrinimas, kuris leidžia gana tiksliai įvertinti regą. Ir būtent taip yra nustatoma jos būklė. O tada jau bandoma ieškoti tikslesnių priežasčių. Tačiau bet kuriuo atveju labai svarbu yra sekti savo savijauta ir pajutus kažką neigiamo ar neįprasto nedelsti. Ši taisyklė galioja ne tik akims. Kadangi tik taip galima apsisaugoti nuo dar didesnių problemų, kurios atsiranda, jeigu pirmieji negalavimo simptomai yra paprasčiausiai ignoruojami. Šiuo atveju, jaučiant, kad regėjimas nėra toks geras, galima ir savarankiškai atlikti paprasčiausią testą internete, kuris truks vos kelias minutes. Tačiau padės gana tiksliai įsivertinti būklę.

21-323

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode