Sprogimas

Akušeriai ginekologai ragina moteris skiepytis nuo COVID-19 ir apsisaugoti nuo sunkių ligos pasekmių

sunkiuViešojoje erdvėje sklindant prieštaringai informacijai, Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad gydytojai akušeriai ginekologai ragina moteris skiepytis nuo COVID-19 ir tokiu būdu apsaugoti save nuo sunkių ligos pasekmių. 

„Iki šiol atlikti moksliniai tyrimai patvirtina vakcinacijos naudą, kuri nusveria bet kokią prieštaringą informaciją ar galimus šalutinius reiškinius. Patvirtintos vakcinos nuo COVID-19 tiek moteris, tiek vyrus apsaugo nuo šios pavojingos ligos sukeliamų komplikacijų ir dar nenustatytų ateities padarinių“, – sako Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų gydytoja akušerė ginekologė Raminta Baušytė.

Pasak gydytojos akušerės ginekologės, ieškant patikimos informacijos apie individualias vakcinacijos galimybes, reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją ar atitinkamos srities medicinos specialistą. Nėštumą planuojančioms ir klausimų dėl COVID-19 skiepų turinčioms moterims reikėtų konsultuotis su gydytojais akušeriais ginekologais. 

„Siekiant sukurti efektyvius problemų sprendimus, medicinoje ir farmacijoje pasitelkiamos didelės specialistų grupės, atliekami tyrimai, gilinamasi į anksčiau sukauptą informaciją, taikomos tik tai sričiai būdingos metodikos ir priemonės. Natūralu, kad gaunamas rezultatas gali neraminti visuomenę dėl savo sudėtingumo, kaip yra dėl vakcinų nuo COVID-19.  Taip pat buvo ir su kitomis anksčiau išrastomis nuo ligų apsaugančiomis, šiuo metu mums įprastomis vakcinomis ir vaistais“, – paaiškina gydytoja akušerė ginekologė R. Baušytė.
 
Po vakcinacijos nuo COVID-19 svarbu nepamiršti laikytis bendrųjų asmens apsaugos priemonių naudojimo, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, socialinio atstumo išlaikymo, asmens higienos bei patalpų vėdinimo ir higienos reikalavimų.

Informaciją dėl skiepijimo nuo COVID-19 planuojant nėštumą galima rasti Lietuvos akušerių ginekologų draugijos rekomendacijose, kurias galite rasti čia. Taip pat daugiau informacijos galima rasti čia

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode