Sprogimas

Pakistanas. Jaunas krikščionis nuteistas mirti už piktžodžiavimą

pakistanasPakistano teismas antradienį, gegužės 30 d., nutiesė jauną krikščionį Noumaną Asgharą mirties bausme už tai, kad su draugu per socialinius tinkus pasidalijo pranašo Mahometo karikatūromis. Po pirmosios instancijos nuosprendžio, kurį paskelbė Pundžabo provincijos Bahavalpuro teismas, manoma, kad suimtam 24 m. N. Asgharo draugui Sunny Mushtaqui gresia toks pat nuosprendis.

N. Asgharas buvo suimtas 2019 m. ir apkaltintas pagal baudžiamojo kodekso straipsnį už piktžodžiavimą islamo pradininko atžvilgiu, Pakistane numatantį mirties bausmės skyrimą. Pirmosios instancijos teismas nuosprendį paskelbė po penkių mėnesių nuo bylos nagrinėjimo pradžios. Abu jaunus vyrus ginantis NVO „The Voice“ advokatas Aneeqa Maria Anthony tvirtina, kad teisėjas ignoravo privalomas procedūras ir visus kaltinamąjį išteisinančius įrodymus. „Jis norėjo įgyvendinti šventą pareigą nubausti menamą nusikaltėlį“, – mirti nuteisto N. Asgharo advokato pasisakymą cituoja misijų kraštų katalikų naujienos „Fides“.

Advokato žiniomis, karikatūras jaunuoliams pasiuntė musulmonas jaunuolis vardu Bilalas Ahmadas, kurio atžvilgiu Pakistano policija nesiėmė jokių veiksmų. Anot kaltinamųjų advokato, tai dar vienas pavyzdys, kaip piktnaudžiaujama piktžodžiavimo įstatymu. Jis prašė teisėsaugos atlikti sąžiningą tyrimą, pranešė, kad bus įteiktas apeliacinis skundas ir pažymėjo, kad nuteistojo artimieji labai kenčia dėl neteisingo nuosprendžio. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode