Sprogimas

Popiežius: esame sukurti ne vien darbui, bet ir pramogai

pramogaiBažnyčia laimina ir lydi keliaujančių pramogų parkų darbuotojus, jiems skelbia Kristų Išganytoją, kuris keliaudavo po miestus ir kaimus visiems skelbdamas džiugiąją Dievo karalystės žinią, pasakė popiežius audiencijoje pirmadienį Italijos nacionalinės pramogų parkų asociacijos nariams.

Pranciškus pažymėjo, kad pramogų parkų darbuotojai tam tikra prasme irgi bendradarbiauja Evangelijos skelbimo misijoje, nes pramogomis pradžiugina žmones.

„Esate džiaugsmo sėjėjai. Kartais tai darote nuliūdusioms, sunkumų prispaustoms širdims. Tačiau jūs sėjate džiaugsmą, tai jūsų pašaukimas“, – sakė popiežius. Jis prašė ir drąsino juos visuomet turėti tikėjimo perspektyvai atviras širdis ir gyvenimus, primindamas, kad tikėjimas užgimsta per susitikimą su Jėzumi, esančiu ir veikiančiu savo Bažnyčioje.

„Jėzus yra jumyse ir veikia per jus, jis yra ir kiekviename žmoguje, kurį pralinksminate. Tai gražu“, – sakė Pranciškus.

Anot jo, „pasaulyje, kuriame dažnai jaučiasi slogi, pilka atmosfera, pramogų parkų darbuotojai primena, kad paprastumas yra kelias į jautimąsi gerai – tai linksmybės po atviru dangumi ir draugijoje. Gi nūdieną vis dažniau matome priešingai: kiekvieno rankose telefoniukas, atskiriantis nuo bendravimo. „Jūs kviečiate išeiti, susitikti gatvėje, kartu pasilinksminti. Aš jus dėl to vertinu ir už tai jums dėkoju, nes iš tikrųjų jūs mums primenate, kad esame sukurti ne vien darbui, bet ir pramogai. O Dievas džiaugiasi, kai mes su paprastumu švenčiame kartu kaip broliai“, – pažymėjo Romos vyskupas.

„Juoktis ir linksminti, dovanoti šypsnį, kuris pralinksmintų yra jūsų pašaukimas: sėti šypsnius, džiaugsmą ir taiką; padovanoti gyvenimo horizontą, kuris būtų teigiamesnis už tą, kurį žmonės galbūt tuo momentu išgyvena.“

Suteikdamas palaiminimą, Pranciškus pavedė keliaujančių pramogų parkų darbuotojus Švč. M. Marijai, pas savo Sūnų vedančiai keliaujančiųjų Motinai, ir kitiems pramogų parkų dangiškiesiems globėjams, tarp kurių ir šv. Jonui Bosko. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode