Sprogimas

Vatikano diplomatas: žurnalistų vaidmuo itin svarbus konfliktuose

svarbus„Pastangos remti žiniasklaidos laisvę ir jos teigiamą poveikį taikai ir saugumui turėtų būti grindžiamos bendru supratimu apie jos vaidmenį tarnaujant, remiant ir saugant žmogaus orumą“, – Šventojo Sosto misijos vardu pareiškė kun. Giuseppe Francone, kalbėdamas Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) diskusijoje apie žiniasklaidos laisvę ir saugumą.
„Žiniasklaida turi pripažinti, jog jos laisvė yra tam tikra žmogaus teisės į saviraiškos laisvę išraiška ir kad, kaip ir kiekvienos žmogaus teisės atveju, yra pareigų ir atsakomybių, kurių negalima nepaisyti“, – tęsė Vatikano diplomatas, pasak kurio, žiniasklaidos priemonės ir žurnalistai tarnauja bendrajam gėriui teikdami būtiną ir korektišką informaciją, o ši politinių sprendimų priėmėjams bei tarptautinei visuomenei padeda daryti atsakingus ir faktais pagrįstus pasirinkimus. Panašiai žiniasklaida talkina visuomenei, nes leidžia piliečiams informuotai dalyvauti politiniuose procesuose, nustatyti gerus bei teisingus tikslus ir jų siekti.

Pasak kun. Giuseppe Francone, žurnalistų vaidmuo itin ryškus konfliktuose. „Žurnalistai, rengdami tikslius ir nešališkus reportažus, suteikia pasauliui galimybę susipažinti su konfliktais taip, kaip oficiali ar vyriausybinė informacija dažnai negali ar neturi laisvės pateikti“, – pridūrė jis. Pasakodami apie žmonių kančią, apšviesdami aukų situaciją žurnalistai pavyzdiniu būdu perteikia tai, ko visuomenė gali tikėtis iš drąsios, teisingos ir sąžiningos žiniasklaidos.

Žodis ir taikos kalba, kaip rašė popiežius Pranciškus paskutinėje žinioje Pasaulinei socialinių komunikacijų dienai, gali nuginkluoti sielas ir širdis, neapykantos vietas paversti susitaikymo vietomis. Popiežius pakvietė ir žurnalistus, sakė Šventojo Sosto misijos atstovas ESBO, komunikuoti tokiu būdu, kuris nedidina priešiškumo, bet atveria susikalbėjimo galimybę. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode