Sprogimas

Dnipro nelaimėje – didysis tautos žmoniškumas

didysisTai karas prieš beginklius. Šeimas, besiilsinčias savo namuose, išžudo atskridusi raketa. Žaidžiantys vaikai, sunaikinti kaip kariniai taikiniai.

Kunigas Olehas Ladnyukas, salezietis, kariuomenės kapelionas, kartu su kitais išgyveno tragediją, kai į daugiabutį pataikė raketa, nusinešusi mažiausiai 44 žmonių gyvybes.

Tai karas prieš beginklius. Šeimas, besiilsinčias savo namuose, išžudo atskridusi raketa. Žaidžiantys vaikai, sunaikinti kaip kariniai taikiniai. Tragedijos sąrašas pasipildė dar 44 žmonių gyvybėmis. Pastatas, kurio dalis tarsi nukąsta, tapo didžiausiu negailestingumo simboliu, ir dar kartą – beribio solidarumo išraiška, kaip ir kitomis panašiomis aplinkybėmis, kai gelbėtojai ir savanoriai nepailstamai griuvėsiuose ieškojo žmonių. Apie tai pasakoja ir kunigas Olehas Ladnyukas, kariuomenės kapelionas, gyvenantis Dnipre.

Jis pasakoja apie gyventojų reakciją į šią tragediją: „Buvome tikrai tragiškų įvykių liudininkais. Be daugybės mirusių, yra šimtai sužeistųjų ligoninėse, daugybė namų sugriauta. Tai tragiškas įvykis, tuo pat metu matėme, kaip žmonės susivienija teikdami pagalbą. Iškart po sprogimo miesto administracija paskelbė, kad netoliese esanti mokykla priims visus, likusius be pastogės. Nukentėjusius taip pat priglaudė ir netoliese esančių pastatų gyventojai. Nepaisant sudėtingos situacijos, taip pat ir psichologiniu požiūriu, žmonės nori atsilaikyti ir apginti savo žemę. Tą matome ir iš komentarų socialiniuose tinkluose“. Pasak kunigo, deja, yra nemažai dingusių, kurie dar nerasti.

Kaip padeda miesto bažnyčios? Sekmadienį visose parapijose buvo meldžiamasi už aukas ir nukentėjusius. Šeštadienį rajono parapijos klebonas dalijo antklodes žmonėms, kad nesušaltų. Caritas, savanoriai dalijo maistą, psichologas padeda išgyvenusiems žmonėms ar tiems, kurie dar tikisi sulaukti savo artimųjų. Pasak kunigo, jį ypač sujaudino vaizdai žmonių, tarp jų ir vaikai, kurie bėgo padėti gaisrininkams gelbėti žmones iš griuvėsių. Kunigas prisimena mergaitės nuotrauką, kuri laukė gelbėtojų penktame ar šeštame aukšte, ji buvo išgelbėta ir rašė iš ligoninės, kad tikisi, jog jos tėvai bus rasti gyvi, tačiau jie neišgyveno. „Mums labai gaila, galime tik melstis ir padėti nukentėjusiems kaip tik galime, bei tikėtis, kad daugiau tokie įvykiai nepasikartos kituose Ukrainos miestuose“, – sakė kunigas Olehas Ladnyukas.

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode