Sprogimas

COMECE: padėti karo pabėgėliams, remti juos priimančias šalis

remtiSpalio 14 d., rudens plenarinės asamblėjos pabaigoje, buvo paskelbta COMECE deklaracija dėl karo Ukrainoje.

Bažnyčia Europoje vis labiau telkiasi priimti pabėgėlius. COMECE viceprezidentas pristato Europos vyskupų rudens plenarinės asamblėjos, skirtos karo pasekmėms, baigiamąją deklaraciją: „Būtina atkurti teritorinį vientisumą ir tarptautinę teisę, rimtai pažeistus“.

Negalėjome tylėti apie dramatišką situaciją, kurią išgyvena mūsų žemynas, sako vyskupas Mariano Crociata, Europos vyskupų konferencijų komisijos (COMECE) viceprezidentas. Spalio 14 d., rudens plenarinės asamblėjos pabaigoje, buvo paskelbta deklaracija dėl karo Ukrainoje. Europos vyskupai, ryžtingai pabrėždami būtinybę siekti taikos, kviečia būti Bažnyčia, kuri galėtų nukreipti į kelią siekiant taikos.

Dokumente minimi pabėgėliai, vaikai, tarp jų nemažai netekusių tėvų, silpnieji, visi, kurie šiame kare kenčia labiausiai. Kaip jiems gali padėti Europos Sąjunga? Manau, sako vyskupas, kad atskiros Europos šalys, o ir visa Europos Sąjunga, siekia, kad moterys ir vaikai būtų priimami ir apsaugoti. Bažnyčia įdėjo daug pastangų per daugybę labdaros organizacijų, tokių kaip „Caritas”, kad teiktų pagalbą. Su Ukraina besiribojančių šalių vyskupai liudija apie daugybės pabėgėlių priėmimą. Pasak Europos vyskupų konferencijų komisijos viceprezidento Mariano Crociata, COMECE deklaracija norima suaktyvinti dialogą su visomis Europos Sąjungos institucijomis, siekiant toliau padėti Ukrainai ir visoms valstybėms, kurios priima ukrainiečius pabėgėlius.

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode