Sprogimas

S. Ševčukas: šeima – meilės oazė smurto apsuptyje

meilesPraėjusi diena ir naktis Ukrainoje vėl buvo ypatingai sunkios: priešas surengė dešimtis oro smūgių, visų pirma savižudžiai dronais, nukentėjo 35 miestai ir gyvenvietės, vėl buvo sunkiai sužeista sostinė, Kyjivo miestas. Tačiau Ukraina priešinasi, Ukraina kovoja, Ukraina meldžiasi, kalbėjo graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas savo kasdienėje žinioje, paskelbtoje antradienį, spalio 18 d., kuri Ukrainai buvo jau 237-oji žiaurios rusų agresijos diena.

Toliau savo žinioje arkivyskupas tęsė mąstymą apie šeimą. Karo metu šeima yra tarsi meilės oazė smurto ir blogio apsuptyje. Turime daryti viską, kas įmanoma, kad apsaugotume šeimą nuo smurto – kad nebūtų smurto šeimų viduje ir kad šeimos židinys būtų apsaugotas nuo išorinio smurto. Darykime viską, kas nuo mūsų priklauso, kartu ir melskimės, kad vyrai ir moterys mylėtų vieni kitus, o taip pat, kad mūsų šeimos būtų apsaugotos nuo agresorių smurto.

Arkivyskupas S. Ševčukas paminėjo pirmadienį paskelbtą žinią, kad grįžo iš rusų nelaisvės 108 ukrainietės. Dėkokime Dievui už šias išgelbėtas moteris, už nepaprastą dovaną, kad jos gali grįžti pas savo šeimas. Pasakojami apie smurtą prieš belaisves moteris tiesiog veria širdį, nuo jų stingsta kraujas venose, dėl to apgaubkime šias moteris savo rūpesčiu, meile ir malda, ragino arkivyskupas.

„Dieve, tu esi meilės Dievas, tu esi gailestingumo Dievas, padėk mums savo meilės galia nugalėti blogį ir smurtą šiame kare“, – meldė Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas. „Dieve, meilingai pažvelk į ukrainiečių šeimas, saugok šią gyvybės ir meilės oazę, kurią sukūrei žmonių laimei! Dieve, laimink ukrainiečių šeimas! Laimink Ukrainos karius, merginas ir vaikinus, kurie šiandien daro viską, kad karas ir jo nešėjai būtų išvyti iš mūsų tėvynės. Dieve, laimink Ukrainą savo teisinga taika!“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode