Sprogimas

Popiežius: teisingų karų nebūna

nebunaNuo antradienio Italijos knygynuose bus galima įsigyti naują popiežiaus Pranciškaus knygą „Vi chiedo in nome di Dio“ („Prašau jūsų Dievo vardu“). Tai argentiniečio žurnalisto Hernáno Reyeso Alcaide ilgo pokalbio su popiežiumi vaisius. Prieš knygos pasirodymą, jos ištraukas paskelbė Turine leidžiamas dienraštis „La Stampa“.

Pasak popiežiaus, sunku patikėti, kad pasaulis per ilgą savo istoriją taip ir nepasimokė iš barbariškumo ir kančių, kurie lydi visus karus. Karas – tai „rimčiausias nežmoniškumas“. Popiežius priminė, kad Bažnyčia savo mokyme negaili žodžių, smerkiančių karo žiaurumus, o XIX ir XX a. popiežiai karą vadino „nereikalingomis skerdynėmis“, kurios niekada negali išspręsti valstybių tarpusavio santykių problemų. Popiežius ryžtingai pabrėžia, kad „karas niekada nėra pateisinamas“. Karas yra neveiksmingas atsakas, jis niekada neišsprendžia problemų, kurias siekia išspręsti.

Kalbėdamas apie taiką ir saugumą pasaulyje, popiežius atkreipė dėmesį į būtinybę reformuoti JTO, ypač Saugumo Tarybą. Pranciškaus nuomone, karas Ukrainoje dar kartą parodė, kad reikia ieškoti efektyvesnių konfliktų sprendimo būdų. Reikia „daugiau daugiašališkumo“ ir „kokybiškesnio daugiašališkumo“. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode