Parama dėkojame




Lisabona2023. Popiežiaus laiškas jaunimui

jaunimui„Geras skubėjimas visuomet mus veda aukštyn ir link kitų“, – rašo popiežius Pranciškus laiške jaunimui perfrazuodamas PJD temą: „Marija susiruošusi skubiai iškeliavo“. Pirmadienį, rugsėjo 12d., paskelbtame laiške popiežius karštai paragino jaunimą dalyvauti didžiojoje tarpžemyninėje piligrimystėje, kurios kulminacija bus PJD Lisabonoje 2023 m. vasarą, kartu priminė PJD, lapkričio 20 d. Kristaus, Visatos valdovo, šventės proga švęsimą vietinėse bažnyčiose.

„Yra ir negeras skubėjimas”, – priduria laiške jaunimui popiežius. Jis veda į paviršutinišką gyvenimą, kuriame nėra įsipareigojimo, dėmesio, nėra tikro dalyvavimo gyvenimo santykiuose: šeimoje, draugystėje, mokykloje, darbe, emociniuose santykiuose, kasdieniame gyvenime. Dabar laikas skubiai iškeliauti į konkrečius susitikimus, atsiverti, kad priimtume kitus, kurie yra kitokie, nei mes, – taip, kaip tai darė jaunutė Marija, nuskubėjusi pas senolę Elžbietą. Tik šitaip įveiksime atstumus tarp kartų, socialinių klasių, etninių ir kitų žmonių grupių ir kategorijų ir net karą, parašė laiške Pranciškus. Jaunimas yra naujos vienybės viltis susiskaldžiusiai žmonijai, bet tik jei jis turi atmintį, klausosi senolių apie jų patirtas dramas ir puoselėjamas svajones, pridūrė popiežius. Jis akcentavo jaunuolių ir senolių sąjungos svarbą, kad neužmirštume istorijos pamokų, įveiktume nūdienos susiskaldymus ir kraštutinumus.

Jėzus yra Dievo atsakymas į visus žmonijai iškylančius iššūkius. O tą Dievo atsakymą Marija nešiojosi po savo širdimi, kai išskubėjo pas Elžbietą. Pati didžiausia Marijos dovana Elžbietai ir buvo atnešti jai Jėzų. Be abejo, ir konkreti pagalba yra labai svarbi, pridūrė Pranciškus. Tačiau niekas kitas negalėjo pripildyti Elžbietos didžiausio džiaugsmo ir prasmės labiau už Jėzaus buvimą ją aplankiusios Mergelės įsčiose – gyvojo Dievo tabernakulyje. Vien per tokį savo buvimą, neištardamas nė žodžio, Jėzus pasakė savo pirmąjį Kalno pamokslą: tyloje paskelbė apie Dievo gailestingumu pasikliaujančiųjų mažųjų ir nuolankiųjų palaiminimą.

„Dabar metas susiruošti! Susiruoškime skubiai! Ir kaip Marija neškime savyje Jėzų, kad jį perduotume kitiems!“, – paragino jaunimą popiežius. Pranciškaus laiško jaunimui tekstas paskelbtas aštuoniomis kalbomis. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode