Sprogimas

S. Ševčukas: melskimės už žurnalistus, paaukojusius gyvybes už tiesą

gyvybesPriešas nori mus įbauginti, raketomis smogia į taikius miestus, siekdamas palaužti Ukrainos žmones, tačiau pasiekia priešingą rezultatą – mūsų žmonių valia ginti tėvynę dar labiau stiprėja, sakė Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas trečiadienį, 154-ąją karo dieną, kreipdamasis į savo bendruomenės tikinčiuosius ir visus geros valios žmones.

Toliau savo žinioje tęsdamas katechezę apie maldą šį kartą jis kalbėjo apie tokią maldą, kuri yra visų maldų viršūnė, – šlovinimo maldą. Kai pradedame melstis, labai dažnai prašome Dievo įvykdyti mūsų valią, daryti tai, ko tikimės ar prašome. Tačiau tikra brandi malda veda nuo to, ko žmogus trokšta, prie gilaus maldingo pasitikėjimo Dievu, kuris išsakomas žodžiais: „Teesie tavo valia“. Šlovinimo malda vainikuoja mūsų šauksmą į Dievą. Mes šloviname Dievą už tai, kas jis yra, už tai, kad galime į jį kreiptis. Šloviname Dievą, nes patyrėme jo didybę, gerumą ir gailestingumą.

Trečiadienio žinioje arkivyskupas taip pat paminėjo kaip tik šiomis dienomis paskelbtą informaciją apie Ukrainoje žuvusius žurnalistus: per 154 dienas Ukrainoje jau žuvo 37 žiniasklaidos darbuotojai. Arkivyskupas prisipažino, kad jį sukrėtė žinia, kad Ukrainoje nuo rusų kulkų, bombų ar raketų kas ketvirtą dieną žūsta po vieną žurnalistą.

„Ne kartą buvo pabrėžta, kaip svarbu karo metu sakyti tiesą“, – kalbėjo arkivyskupas, paminėdamas popiežiaus Pranciškaus žodžius, kad kiekvienas karas yra susijęs su dideliu melu. „Šiandien norime padėkoti tiems žiniasklaidos darbuotojams, kurie išdrįso kalbėti tiesą gindami mūsų tautą. Norime padėkoti jiems visiems už atjautą, už pasirengimą patirti tai, ką šiandien savo tėvynėje išgyvena kiekvienas ukrainietis. Tegul Viešpats Dievas priima į savo amžinąjį glėbį šiuos didvyrius, atidavusius savo gyvybes už tiesą apie Ukrainą.“ (jm / ugcc.ua / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode