Sprogimas

„Bulvių fiesta“ Šerkšnėnuose

bulvesDarganotam orui užleidus vietą saulei, rugsėjo 18-ąją Šerkšnėnuose vyko tradicinė „Bulvių fiesta“ – turtinga skoniu bei kvapais rudens šventė.

Neaplenkė „Bulvių fiestos“ sveikinimai bendruomenėms už bendruomeniškumą ir bendrystę bei susitelkimą bendrai veiklai nuo Europarlamentaro Bronio Ropės, kuriuos perdavė jo padėjėja Daiva Puplauskienė.

Šventėje karaliavo bendruomeniška atmosfera, besimaišanti su gaminamų patiekalų kvapais. Kokių tik vaišių nesiūlė. Kiekvienas bendruomenės kiemelis lepino nuostabiais patiekalais iš bulvių – nosį kuteno čirškinami bulviniai blynai su įvairiais įdarais, bulvių traškučiai, puoduose pupsinčios kunkuliavo įvairios košės, pasišokinėdami virė cepelinai ir šiupinys. Auksodės kaimo bendruomenė durniukais su mėrkalu vaišintis kvietė, tirkšliškiai naminiu raugintu pienu viliojo. Ypatingo dėmesio sulaukė balėniškių cepelinai, tai rodė ilgoka nusidriekusi eilė prie jų. Užtat tirkšliškiai buvo nepralenkiami cepelinų gaminimo rungtyje.

Kiemelių puošybą atskleidė, kiek išmonės, fantazijos sukaupusios bendruomenės.

Kol vieni bendruomenių nariai prie puodų, keptuvių sukosi, kiti ir rungtyse dalyvauti suspėjo. Laimės ratas sukosi, dovanos byrėjo.

Mažieji krykštavo batuto glėbyje, suaugusieji trenkė į taktą muzikantams, atvykusiems iš Žemaičių Kalvarijos kultūros centro – liaudiškos muzikos kapelai „Sosieda“. Smagių ansamblio „Jonis“ dainų nenutraukė net prasidėjęs rudeniškas lietus.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode