Sprogimas

Renavo dvaro sodyba – viena iš konkurso nugalėtojų

Lietuvos kaimo tinklas apdovanojo Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (toliau – KPP) projektų konkurso „Ateities kaimo kūrėjų apdovanojimai“ nugalėtojus – nominacijoje „Drauge su gamta“ I vieta už sėkmingai įgyvendintą projektą skirta Mažeikių rajono Renavo dvaro sodybai.

Dvaro sodyboje įgyvendintas projektas „Kultūros paveldo objekto Renavo dvaro sodo rūsio remonto darbai, pritaikant šikšnosparnių žiemojimui ir edukacinei veiklai“, pagal kurį pritaikytas rūsys šikšnosparniams žiemoti, sukurtos edukacinės programos, skirtos supažindinti lankytojus su šikšnosparnių gyvenimu.

Nominacija „Drauge su gamta“ skirta už aplinkai draugiškų metodų taikymą žemės ūkio, miškininkystės ir kaimo plėtros srityse.

Konkurse „Ateities kaimo kūrėjų apdovanojimai“, atsižvelgiant į skirtingas KPP priemones, išskirtos 5 nominacijos: „Pažangus ūkis“, „Pažangus verslas“, „Inovacijų lopšys“, „Gerovės kūrėjai“ ir „Drauge su gamta“. Kiekvienoje jų išrinkti I–III vietų nugalėtojai.

Laimėtojus atrinko Gerųjų projektų pavyzdžių darbo grupė, kurią sudarė Žemės ūkio ministerijos ir Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovai.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode