Sprogimas

Pikeliuose paminėta Lietuvos valstybės atkūrimo diena

Vasario 15-ąją Pikeliuose organizuotas Šiaurietiško ėjimo žygis, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.

Būrelis pikeliškių, svečiai – Mažeikių Trečiojo amžiaus universiteto atstovai bei Latvijos Respublikos Saldus r. Kalni kultūros namų moterys, iš bendruomenės kiemelio pajudėjo link generolo E. Adamkavičiaus sodybvietės. Atidavę pagarbą Lietuvos kariniam veikėjui, ėjikai pajudėjo link Šaulių aikštės. Čia lauko estradoje, sušildyti mėtų arbatos, turėjo galimybę susipažinti su Mindaugo Bernoto iš Vilniaus kūrybiniais darbais – kepurėmis, pasiūtomis iš panaudotos tekstilės. Šalia puikavosi vietinių auksarankių Aldonos ir Sonatos gaminiai.

 

Pasak kultūrinės veiklos organizatorės Eliutės Pocevičienės sveikatinimo renginiu paminėti Vasario 16-ąją padiktavo esama situacija dėl renginių ribojimo patalpose. Šiaurietiškas ėjimas su lazdomis atitiko šiuo metu vykstančius užsiėmimus, kuriuos veda Mažeikių visuomenės sveikatos biuro specialistė Ramutė Jonušaitė.

„Kodėl žygis galėtų netikti tokiai šventei paminėti? Juk kuo daugiau sveikų žmonių Lietuvoje, tuo geriau. O ir pabūti draugystėje, vienybėje su kitais, bičiulystėje su gretimos valstybės piliečiais, manau, naudinga ir įdomu“, – teigia renginio organizatorė E. Pocevičienė.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotr.: Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode