Sprogimas

Senamiesčio parke – šeštoji žemės ir aplinkos meno paroda

Spalio 10 d.  Senamiesčio parke surengta žemės ir aplinkos meno instaliacijų kūrybos paroda „Gamtoje iš gamtos“. Penkiolikos visuomeninių organizacijų, įstaigų ir pavienių kūrėjų sukurti darbai pakeitė parką. Į klubo organizuotą veiklą įsijungė įvairaus amžiaus žmonės, atvyko ir menininkai iš sostinės. Sukurta per 30 įvairių kompozicijų, instaliacijų, darbų.

Parodos idėjos autorių, organizatorių – klubą „Mano namai“ – ir jo vadovę Kristą Kinčienę, taip pat visus dalvyvius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė.

Šis ruduo šeštas, kai klubas Senamiesčio parke organizuoja tokią parodą. Šiemet pirmą kartą joje dalyvavo žemės ir aplinkos meno kūrėjai iš Vilniaus Inga Raubaitė, Žilvinas Višinskas, kurie pasidalijo kūrybinėmis idėjomis, patirtimi ir patys dvi dienas kūrė kompoziciją.

Žemės menu vadinami tokie kūriniai, kuriems naudojamos natūralios, gamtinės medžiagos: šakos, žolės, jų stiebai, akmenys, vytelės, pagaliai, medžių lapai, nendrės, mediena, akmuo, molis ir kitos medžiagos, pritaikant jas prie vietos aplinkos. Aplinkos menas – darbui naudojamos įvairios „atsineštinės“, žmogaus pagamintos medžiagos.

Paroda truks iki gruodžio 1 d. arba tol, kol eksponatai nekels grėsmės lankytojams ar nepraras estetinės išvaizdos.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode