Sprogimas

Telšiuose – skulptūrų parkas „Akademija“

Neretai, pabaigus studijas, sulaukiama klausimų: „O kas po to?“, „O kur padėsi savo baigiamąjį darbą?“, „O ką veiksi?“ Atsakome: vienų Vilniaus dailės akademijos (VDA) Telšių fakulteto absolventų darbai keliauja per parodas, kitų – susiranda jaukią vietą kolekcininkų ar privačių užsakovų prieglobstyje, o dar kitų menininkų sukurti darbai tampa visų pamėgtais lankytinais objektais!

 

Toks yra ir jaukiai Masčio ežero pakrantėje VDA Telšių fakulteto pašonėje įkurtas skulptūrų parkas „Akademija“: tai viena labiausiai lankytinų vietų Telšių mieste. Parkas Telšiuose įkurtas 2011 metais ir yra vienas iš VDA Telšių fakulteto ir Telšių rajono savivaldybės bendradarbiavimo projektų. Vakarinėje Masčio ežero pakrantės pusėje įkurdintas Skulptūrų parkas ribojasi su VDA Telšių fakulteto, Telšių menų inkubatoriaus ir Žemaičių muziejaus „Alka“ teritorijomis.

VDA Telšių fakultetas rengia universitetinio bakalauro ir magistro dailės, dizaino, menų krypties specialistus bei puoselėja gilias taikomosios dailės edukacijos tradicijas, kurių ištakos Telšiuose siekia 1931 metus.

Skulptūrų parke eksponuojami įvairių laikotarpių šios meno mokyklos studentų sukurti objektai. Šis parkas – tęstinis Vilniaus dailės akademijos projektas, kuris nuolat pildomas naujais jaunųjų menininkų sukurtais skulptūros objektais. Ekspozicija iliustruoja skulptūros tradicijų kaitą: kūriniai sukurti, panaudojus tradicinę medžiagą – granitą, – vėlesnio laikotarpio darbuose įkomponuojamas metalas, kitos alternatyvios medžiagos. Meno objektai savo forma ir išraiška perteikia jaunųjų menininkų konceptualias idėjas, demonstruoja jų meninius gebėjimus suvaldyti pasirinktas medžiagas.

„Džiugu, kad skulptūrų parkas yra matomas, lankomas ir patrauklus praeiviams. Keitėsi mokyklos pavadinimai: nuo Valstybinės Telšių amatų mokyklos išaugome iki Akademijos fakulteto. Tai ženklas, kad einame teisingu keliu ir Telšiai pateisina „menų miesto“ vardą. Kasmet skulptūrų parką papildo nauji kūriniai, tad džiugu, jog nebaigtinis projektas yra lyg tiesiamas tiltas tarp meno ir įvairios ją stebinčios auditorijos“, – apie skulptūrų parką „Akademija“ pasakoja ir aplankyti kviečia VDA Telšių fakulteto dekanas prof. Ramūnas Banys.

Ramūno Banio, Donato Repeikos nuotr.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/Budas.ltredakcija/photos/pcb.5739490799441821/5739490362775198/

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode