Sprogimas

Panevėžio progimnazija – pirmoji Baltijos šalyse, mokysianti moksleivius diskgolfo

Panevėžio Rožyno progimnazijoje baigiamas įrengti diskgolfo parkas, o ši sporto šaka bus integruota į moksleivių ugdymosi procesą, teigia Panevėžio savivaldybė.  

Pasak savivaldybės, parkas oficialiai bus atidarytas kitą savaitę – ši progimnazija taps pirmąja Baltijos šalyse, kurios stadione moksleiviai mokysis žaisti diskgolfą.

„Progimnazijoje diskgolfas bus integruojamas į ugdymo procesą, tad vaikai nuo mažų dienų galės išbandyti sparčiai populiarėjančią sporto šaką. Planuojama, kad į Panevėžį atvyks Lietuvos diskgolfo čempionė Mireta Jurgelevičiūtė ir mokyklos bendruomenę instruktuos bei jai pristatys šio sparčiai populiarėjančio sporto taisykles ir metodiką“, – pranešime sako savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

Rožyno progimnazijos stadionas diskgolfo parkui pasirinktas dėl tinkamos jo infrastruktūros, jo įrengimui savivaldybė skyrė 2,7 tūkst. eurų. 

Iki šiol Panevėžyje veikė du diskgolfo aikštynai – Kultūros ir poilsio parke bei „Ekrano“ marių teritorijoje. 

Beveik prieš pusę amžiaus atsiradusi sporto šaka yra panaši į tradicinį golfą, tik joje naudojami skriejantys diskai, o žaidimo tikslas – padarius kuo mažiau metimų įmesti diską į specialų metalinį žaidimo krepšį su metalinėmis grandinėmis.

rekvizitai.vz.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode