Sprogimas

Pasieniečių šuo Gizas naktį miške surado pasiklydusį 76-erių grybautoją

Pavoverės užkardoje tarnaujantis belgų aviganis Gizas naktį Švenčionių rajono miške surado grybauti išėjusį ir pasiklydusį 76-erių vyrą.

Trečiadienį apie 22 val. į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos kinologą, kuris tuo metu buvo ne tarnyboje, pagalbos kreipėsi sunerimusi pažįstama Pabradės gyventoja. Ji pasieniečiui pranešė, kad apie 18 valandą į mišką netoli Pabradės grybauti išėjo ir negrįžo jos giminaitis.

Pasienietis kinologas į prašymą sureagavo tuoj pat. Apie įvykį jis pranešė savo užkardos budėtojui ir į pagalbą pasitelkė dar vieną kolegą kinologą. Su tarnybiniais belgų aviganiais septynerių metų Gizu ir ketverių metų Midi jiedu iškart nuvyko į apytikslę įvykio vietą. Išsiaiškinę kryptį, kuria galėjo nueiti grybautojas, VSAT kinologai su šunimis leidosi į paieškas miške, besidriekiančiame nuo Pabradės link Gaspariškių kaimo Švenčionių rajone.

Paiešką sunkino tvyranti tamsa. Su šeimininkais „iššukavę“ kairiąją miško pusę, pasiklydusio žmogaus pėdsakų Gizas ir Midi neaptiko. Pratęsus paiešką kitoje miško pusėje ir ten praėjus maždaug 3 kilometrus, Gizas aptiko pėdsakus. Tarnybinis šuo kinologą nuvedė prie krūmais apaugusios pelkėtos vietos. Ten Gizas lojimu pranešė suradęs žmogų.

Tuomet ir kinologai pamatė prie medžio stovintį pasiklydusį vyrą. Buvo 30 minučių po vidurnakčio, o visa paieška truko apie 2 valandas. Surastą nelaimėlį iš miško gilumos pasieniečiai išvedė į kelią ir perdavė jo giminaičiams. Medikų pagalbos žmogui neprireikė.

Pasieniečiai su savo tarnybiniais šunimis šalies pasienio rajonuose, be tiesioginių pareigų vykdymo, dažnai kviečiami pagalbon ir sėkmingai darbuojasi gelbėdami į nelaimę pakliuvusius žmones ar surandant bei persekiojant nusikaltėlius. Keturkojai VSAT pareigūnų pagalbininkai yra išgelbėję ne vieną dingusįjį, dažnai tai būna garbaus amžiaus žmonės, asmenys su negalia, yra pasitaikę ir vaikų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode