Sprogimas

Atidaryta medienos drožlių plokščių gamykla

Agnė Matelė

Rugsėjo 4 d. Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LED) „Vakarų medienos grupė“ (VMG) oficialiai atidarė vieną didžiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų.

Šventėje dalyvavo Premjeras Saulius Skvernelis, Seimo nariai, Akmenės ir kaimyninių rajonų, tarp jų ir Mažeikių, vadovai, kiti garbūs svečiai. 

Didžioji dalis iš 140 gamykloje sukurtų naujų darbo vietų skirtos automatizuotų staklių operatoriams. Į vienos aukštą pridėtinę vertę turinčios darbo vietos sukūrimą vidutiniškai investuota apie 1 mln. eurų.

Pasak investuotojo, VMG grupės vienintelio akcininko Sigito Paulausko, naujosios gamyklos produkcija ne tik užtikrins visus Lietuvos medienos ir baldų pramonės poreikius, bet ir atvers naujas galimybes statybų, apdailos, infrastruktūros, konstrukcinės medienos ir kitiems verslo sektoriams.

„Projekto kuriama vertė šalies pramonei ir ekonomikai buvo vienas esminių kriterijų, paskatinęs mus pasirinkti šią investicijų kryptį. Gamykloje įdiegtos inovacijos, tvarūs poveikio aplinkai sprendimai, aukštos pridėtinės vertės darbo vietos leidžia mums pristatyti išskirtinį pramonės objektą, kuris kuria naudą regionui ir skatina Lietuvos lyderystę Europoje“, – sako S. Paulauskas.

Gamyklos atidaryme  S. Skvernelis teigė, kad VMG grupės įgyvendintas projektas yra svarbus ne tik regionui, bet ir visai šaliai.

Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas atkreipė dėmesį, kad rekordinės VMG grupės investicijos jau duoda didelį postūmį rajono ekonominiam ir socialiniam gyvenimui. Pasak jo, dauguma gamyklos darbuotojų yra vietiniai gyventojai, greta kuriasi kiti verslai, atsigauna nekilnojamojo turto rinka.

Kaip teigia S. Paulauskas, naujosios VMG grupės gamyklos išskirtinumą Europos mastu kuria gamybiniai pajėgumai ir gaminamos produkcijos savybės.

Gamykla rinkai pasiūlys ypač ploną, vos 3 milimetrų storio medienos drožlių plokštę. Technologijas specialiai šiam projektui sukūrė Vokietijos inovacijų kompanija „Siempelkamp“, įdiegusi Akmenėje savo įrengimus. Per metus čia planuojama pagaminti apie 600 tūkst. kubinių metrų produkcijos. Planuojama, jog ateityje gamybos pajėgumai dar didės.

Naujosios gamyklos statybą VMG grupė pradėjo 2018-ųjų rugpjūtį. Projekto įgyvendinimo metu Akmenės laisvosios ekonominės zonos teritorijoje taip pat išplėtota infrastruktūra ir jos jungtys su pagrindinėmis šalies susisiekimo arterijomis – nutiesta geležinkelio atšaka, išvystytas regioninių kelių tinklas. Kompanijos teigimu, tai leis efektyviai išnaudoti regiono geografinius privalumus.

 Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode