Sprogimas

LASS Mažeikių filialas šventė įkurtuves

Agnė Matelė

Birželio 25 d., ketvirtadienį, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Mažeikių filialo nariai šventė įkurtuves.

 

Įteikė raktą

Gavę patalpas pastate, esančiame Pavenčių g. 4, ir jas įsirengę, pakvietė į šventę Mažeikių rajono savivaldybės  LASS vadovus, kitus svečius.

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ta proga įteikė simbolinį raktą ir linkėjo naujų užmojų, idėjų, įdomios veiklos neskaičiuojant laiko.

Organizacijos narius taip pat sveikino ir apie ateities planus kalbėjo LASS šiaurės rytų centro, kuriam priklauso Mažeikių filialas, direktorius Aloyzas Vilimas, kiti svečiai.

Susirinkusiesiems koncertavo ką tik veiklą pradėjęs filialo moterų ansamblis „Pavakarys“ ir besikuriančios kapelos muzikantai.

Apie LASS

LASS Mažeikių rajono filialas yra Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos teritorinis padalinys, nevyriausybinė organizacija, neturinti juridinio asmens statuso.Vykdo LASS pavestas funkcijas – rūpinasi Mažeikių mieste ir rajone gyvenančiais aklaisiais ir silpnaregiais.

LASS tikslas – siekti Mažeikių mieste ir rajone gyvenančių aklųjų ir silpnaregių integracijos į vietos bendruomenę, rūpintis, kad jiems būtų teikiamos tinkamos socialinės, kultūrinės ir kitos paslaugos, organizuoti neregiams reabilitaciją, švietimą ir poilsį.

LASS paslaugomis naudojasi Mažeikių mieste ir rajone gyvenantys žmonės su regėjimo negalia, jų šeimos nariai, globėjai. Filiale teikiamos skalbimo ir kirpimo paslaugos, veikia sporto salė, kurioje sporto treneris pagal turimą negalią  suderina ir parenka pratimus, praveda specialias mankštas. Čia matuoja kraujospūdį, kviečia gydytoją, užregistruoja pas specialistus.

Filiale teikiamos skaitovo, palydovo, informavimo ir konsultavimo, tarpininkavimo ir atstovavimo, dokumentų kopijavimo bei užpildymo

paslaugos, padeda išsiugdyti savarankiško gyvenimo įgūdžius, konsultuoja šeimos narius ir globėjus.

Filiale organizuojami įvairūs renginiai ir šventės. 

Mazeikiai.lt nuotrauka

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode