Sprogimas

Vilnius sveikina ir palaiko Medicinos darbuotojus

Balandžio 27-ąją sostinę papuoš trys simbolinės instaliacijos „MES KARTU“ – taip sostinė sveikina visus medikus Lietuvos medicinos darbuotojų dienos proga.

Vakarais šviesiančios instaliacijos įrengtos Santariškių ir Antakalnio transporto žieduose bei prie įvažiavimo į Lazdynų ligoninę ir ten eksponuojamos iki gegužės 12 d., kai bus minima tarptautinė slaugytojų diena. Vilniaus ženklo, širdies ir medicinos darbuotojus vienijančio kryžiaus simboliai simbolizuos visų vilniečių nuoširdžią padėką, išreiškiamą pagarbą visiems Lietuvos medicinos darbuotojams, kuriems ypač šiuo sudėtingu laikotarpiu, kovojant su virusu reikia daugiausiai palaikymo, kurie su ypatingu pasišventimu stengiasi daryti viską, kad savo pacientams išsaugotų ir dovanotų sveikatą bei gyvenimą.

Balandžio 27-oji – Lietuvos medicinos darbuotojų šventė, kuri skirta šalies medikams – gydytojams, slaugytojams bei visiems, savo gyvenimą paskyrusiems sveikesnės visuomenės kūrimui, minima nuo 2004 m. Ši šventė pradėta švęsti net prieš šimtmetį – 1918-aisiais metais, kuomet balandžio 27 dieną Lietuvos valstybės tarybos sprendimu buvo įkurta Sveikatos komisija. Kaip teigiama istoriniuose dokumentuose, Garbė rūpintis savo šalies žmonių sveikatos apsauga tuo metu buvo patikėta tautos patriarchui daktarui Jonui Basanavičiui, inžinieriui profesoriui Steponui Kairiui ir kunigui Justinui Staugaičiui bei vėliau prie jų veiklos prisijungusiam daktarui Jurgiui Aleknai.

Įvairiose pasaulio šalyse medicinos darbuotojų profesijai skirta diena švenčiama skirtingu metu ir remiasi skirtinga istorija. Pavyzdžiui, JAV gydytojų diena švenčiama kovo 30-ąją, nes šią dieną 1842 m. pirmą kartą buvo atlikta operacija bendrinėje nejautroje, o šios šventės simbolis – raudoni gvazdikai.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode