Parama dėkojame




Dovanojo svajonių puokštę skaitytojams

      Sekmadienio popietę Buknaičių kultūros namuose skraidė poezijos paukštė. Čia buvo pristatoma antroji jaunos kūrėjos, buknaitiškės Aurelijos Budžytės eilėraščių knyga „Jūra keliauja į Grįžulo Ratus. P. S. Radau Tave.“ Skambėjo eilės, muzika, dainos, sveikinimai ir linkėjimai.

Išleido po dešimties metų

A. Budžytė prieš dešimt metų debiutavo savo pirmuoju eilėraščių rinkiniu „Ieškau savęs“. Po dešimtmečio ji pateikė naują eilėraščių rinkinį, apie kurį anotacijoje sakoma: „Iš širdies išsilieję posmai kalba ne tik apie nesumeluotą meilę gyvenimui, gamtai, žmogui, artimiesiems, bet ir verčia susimąstyti, ko mes ieškome savo kelyje, ką atrandame ir ką prarandame.

Jaunoji menininkė – gamtos vaikas, taip ji pati pavadino save… Ir ne veltui… Jai pažįstamas gamtos pasaulis, čia skleidžiasi jos jausmai, čia gimsta eilės…

Nesvetima Aurelijai ir žmonių apsuptis… Tarp jų – ir mylimas žmogus, o kartais – meilės praradimas. Tarp jų – tai, kas brangiausia – tėvai ir kelias namo, kur visada esi laukiamas, kur nurieda džiaugsmo, o ne skausmo ašara…

Naujoji eilėraščių knyga – tai jausmų puokštė, kurią autorė dovanoja skaitytojams…“

Pristatė draugai

      Renginį vedusi režisierė Airida Lementauskienė džiaugėsi, jog toks jaunas žmogus – jau dviejų knygų autorius. nors knygas skiria dešimtmetis, tačiau jose tvyro jaunystės mintys, svajonės, praradimai ir atradimai. Posmus skaitė A. Budžytės draugai, geri pažįstami, artimi žmonės ir pati autorė. Skambėjo dainos, sukurtos pagal jaunosios autorės žodžius, kurias dainavo Marius Petrauskas ir Kostas Drunys. Kitomis dainomis renginį papuošė M. Petrauskas su moksleivėmis.

Padėkos sulaukė jaunosios kūrėjos tėveliai, kuriai gražiausius žodžius skyrė A. Lementauskienė ir pati Aurelija, kuri dėkojo ir nuotraukų autorei Laurai Milkintaitei, viršelio dizainerei Astai Rimkienei.

Sveikino gerbėjai

      Jaunąją kūrėją sveikino Buknaičių bendruomenės pirmininkė Gražina Kraulienė, linkėdama kūrybinės sėkmės ir nepamiršti tėvų lizdo. Pasak Urvikių kultūros centro direktorės Vitos Černookienės, A. Budžytės eilės priverčia susimąstyti ir pakilti virš kasdienybės: „Tu ne tik šeimos, bet ir visos Lietuvos pasididžiavimas. Tegu tavo eilės skris dainuojamojoj poezijoj.“ Buknaičių bibliotekos bibliotekininkė Valerija Beniušienė linkėjo nepritrūkti minčių, bet, svarbiausia, rasti savo antrąją pusę asmeniniame gyvenime. Buvęs A. Budžytės lietuvių kalbos mokytojas ir klasės vadovas Vytautas Malūkas stebėjosi ir džiaugėsi buvusios mokinės talentais: „Kaip sako, Diavas davė ir drebtelėjo. Aurelija dar mokykloje įvaldė poetinį žodį, vėliau – spalvas ir ugnį, dar sužinojau, kad kažką daro su medžiu.“

      Gėlių puokštėmis ir dovanomis knygos autorę apdovanojo giminės, kaimynai, jos talento gerbėjai, netrukus apsupę A. Budžytę, norėdami įsigyti naująją jos knygą.

     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode