Sprogimas

Gatvės fotografas V. Alesius: fotografuodamasis lenk, kas lenkiasi

 

Žaidimas akimis ir lūpomis fotografuojantis kartais padeda, bet „anties veidas“ – ne išeitis, portalui LRT.lt sako garsiausias Lietuvoje gatvės fotografas Vincas Alesius. O „peilis“ fotografijoje, jo teigimu, pozuoti visiškai be fantazijos: stovėti susikūprinusiam ir kaip įbestam, juodai apsirengus ir be nuotaikos.

„Jei įvyksta akių kontaktas, fotografuojamas žmogus dažniausiai iš karto persimaino: ima pozuoti, nevalingai tampa nenatūralus, todėl stengiuosi nelįsti į akis ir fotografuoju šiek tiek tykodamas“, – portalui LRT.lt sako žinomiausias gatvės fotografas Lietuvoje Vincas Alesius. Tad, pataria jis, fotografui verta žmogų pakalbinti, kad jis atsikratytų įtampos, neimtų vaidinti ir nuotraukoje atrodytų kuo natūraliau.

Kita vertus, norint gražių nuotraukų, labai svarbu, kad tarp fotografo ir fotografuojamo žmogaus būtų nuolatinis kontaktas, pabrėžia V. Alesius: „Jei nenori apsiriboti vien patarimais, imi kalbinti žmogų, pasakoti anekdotus, istorijas, galima jo paprašyti kažką papasakoti. Taip lengviau perteikti nuotaiką.“

V. Alesiaus žodžiais, daug geriau, kai fotografuodamasis žmogus šypsosi. „Rimtas gali būti kitomis progomis, tarkim, pasui fotografuodamasis“, – sako jis.

Be to, įsitikinęs fotografas, kiekvienas žmogus yra savaip fotogeniškas ir kiekvienas gali būti viršelio herojumi.

V. Alesiaus patarimai, kaip pozuoti fotografuojantis

Kad nuotraukoje neišryškėtų pagurklis, smakrą šiek tiek iškišk į priekį.

Fotografai sako: paveiksluodamasis lenk, kas lenkiasi, – rankas, galvą, pečius, pirštus, kojas, kūną. Kuo poza plastiškesnė, tuo geriau.

Žiūrėk į fotoaparato akutę arba šiek tiek virš jos, kitaip žvilgsnis bus kreivas.

Akis dažniausiai prašoma šiek tiek primerkti – ir žvilgsnis kitoks, ir veido išraiška pasikeičia.

Nebijokite būti žaismingi. Merginos gali plauką sukti, veide – lengva šypsena.

Žaidimas akimis ir lūpomis kartais padeda, bet „anties veidas“ – ne išeitis.

Pabandykite nusisukti, o fotografui pasakius „viens, du, trys“, staiga atsisukite – plaukai nuotraukoje atrodys taip, tarsi papūtus vėjeliui. 

Suėmusios plaukus, vizualiai pakeisite veido formą, išryškės akys. Tik neraukykite kaktos.

Nieko gero, jei stovėsite kaip įbesti. Viena koja gali būti priekyje, galite kojas kryžiuoti, galite pasisukti šonu.

Jei sėdite, kojas visada lenkite, kad ir po savimi (tik ne abi).

Kai fotografas, ieškodamas geriausio kampo, vaikšto, sekite jį akimis.

Jei neturite kur dėti rankų, laikykite kokį daiktą, blogiausiu atveju – telefoną, arba „išnaudokite“ kišenes, diržą, rankinuko dirželį ir pan.

Geriau, kai rankos (bent jau viena) matomos, tad neslėpkite jų už nugaros. Rankos dažniau kryžiuojamos, kai fotografuojamasi verslo nuotraukai.

Tipiškas netinkamas įvaizdis: stovėti susikūprinusiam, visiškai be nuotaikos, drabužiai – juodi. „Peilis fotografijoje – be fantazijos, be jokio akcento: plaukuose – nei lankelio, nei kokios gėlytės. Ir tada nežinai, ką pabrėžti“, – sako V. Alesius.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode