Sprogimas

Pasveikinta šimtametė

 

Antradienį Tirkšlių seniūnijos Lėtenių kaime 100 metų jubiliejaus proga „Sodros“ bei valdžios atstovų pasveikinta Stanislava Lementauskienė. Mažeikių rajone tai antrasis gyventojas, šiemet kartu su atkurta Lietuva švenčiantis 100-ąjį gimtadienį. Sausio 16-ąją pasveikintas Mažeikiuose gyvenantis šimtametis Juozas Vaitiekus.

Jubiliatė svečiams pasakojo, kad visą gyvenimą sunkiai dirbo, tačiau niekada nepalūžo. Senolė užaugino tris vaikus ir džiaugiasi turinti keturis anūkus bei šešis proanūkius. Dabar dienas leidžia žiūrėdama televizorių, skaitydama laikraščius bei žurnalus ir visiems aplinkiniams megzdama kojines. Paklausta, kaip jai tai vis dar pavyksta, senolė šmaikštauja: „Atmintinai atsimenu.“ Valgyti senolė taip pat pati pagamina – sriubos, košės išverda. Ir į lauką pavaikščioti išeina – valdų apžiūrėti.

Gimusi ir gyvenusi Tirkšliuose, moteris pokario metais gelbėdamasi nuo tremties su vyru ir vaikais išvyko į Novgorodą. Ten pagyvenę keletą metų grįžo atgal į Lietuvą ir apsigyveno Akmenėje. „Skaudžiausia gyvenime buvo tai, kad reikėjo viską palikti ir bėgti iš gimtosios šalies“, – sakė jubiliatė. Jau apie dešimtmetį, apsupta artimųjų rūpesčio, Stanislava gyvena pas dukterį ir žentą. Paprašyta išduoti ilgaamžiškumo receptą atsakė, kad jo nežinanti: „Tiesiog gyvenau ir Dievas laimino mano gyvenimą. Nenešiojau savyje pykčio, pavydo, visada buvau gerai nusiteikusi ir džiaugiausi kiekviena man suteikta diena.“

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Nuotrauka www.mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode