Sprogimas

Už nuopelnus Lietuvai apdovanota daugiavaikė motina Stefanija Šuškevič iš Rukainių seniūnijos

 

Rukainių seniūnijos (Vilniaus r.) gyventoja Stefanija Šuškevič šiandien, spalio 18-ą dieną, sulaukė ypatingo dėmesio bei malonios staigmenos. Šią dieną daugiavaikės rajono gyventojos pasveikinti atvyko Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos kancleris Giedrius Krasauskas su Personalo skyriaus vedėja Gražina Urboniene, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės rūpybos skyriaus vedėja Irena Ingelevič, Rukainių seniūnijos seniūno pavaduotoja laikinai vykdanti seniūno pareigas Anžela Stankevič kartu su seniūnijos socialine darbuotoja.

Garbūs svečiai dėkodami daugiavaikei motinai Stefanijai Šuškevič už pareigingumą, darbštumą, už tai, kad visada buvo ir yra mylinti motina, užauginusi 5 sūnus ir 3 dukteris, tinkamai juos išauklėjusi dorais žmonėmis ir piliečiais, besilaikančiais visuomenės nustatytų elgesio normų, gerbiančiais savo tėvus, kitus šeimos narius, globojančiais tėvus senatvėje, linkėjo geros sveikatos, neblėstančio optimizmo, jėgų bei Dievo malonės.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos kancleris Giedrius Krasauskas įteikdamas Prezidentės apdovanojimą bei saldžią dovaną Stefanijai Šuškevič dėkojo už gražią ir gausią šeimą.

85 metų sulaukusi moteris nustebino atvykusius svečius padeklamavusi eilėraščius lietuvių ir lenkų kalba.

Stefanijai Šuškevič, kaip daugiavaikė motina, šiandien apdovanota jau trečią kartą. Motinystės medaliai Rukainių gyventojai buvo įteikti 1968 ir 1975 metais.

Stefanija Šuškevič gimė 1931 m. gruodžio 20 d. Vilniaus r., Rukainių sen., Čepurniškių kaime. 1957 m. ištekėjo už Zigmundo Šuškevičiaus. Šuškevičių šeimoje gimė 5 sūnūs ir 3 dukros. Stefanijos Šuškevič gyvenimas nebuvo lengvas. Moteris daug ir sunkiai dirbo kolūkyje, be to, dirbo žemės ūkyje, augino naminius gyvulius. Nepaisant gausaus vaikų skaičiaus, žemės ūkio bei namų ruošos darbų, moteris tinkamai atliko savo pareigas augindama ir prižiūrėdama vaikus, pratindama juos prie darbo.

2006 metais S. Šuškevič tapo našlė. Šiuo metu dėl garbaus amžiaus ir sveikatos būklės ji gyvena su vaikais Marija Šuškevič, Eugeniušu Šuškevičiumi ir Vitoldu Šuškevičiumi. Daugiavaikę motiną dažnai lanko, nuoširdžiai ja rūpinasi ir kiti vaikai: dukros Danuta Ilkevič ir Teresa Solovej bei sūnūs Stanislav Šuškevič, Tadeuš Šuškevič, Marjan Šuškevič bei 6 anūkai ir 2 proanūkiai.

Vilniaus rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode